superior

Empreses

Sense notícies dels fons europeus per a les petites empreses turístiques

Les Pimes turístiques no saben com beneficiar-se dels fons Next Generation. El govern ha aprovat noves partides dels fons per a la Sostenibilitat de Destinacions Turístiques, però no per a les empreses, que temen quedar-se fora.

El president de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat), Jorge Marichal, ja ha advertit que els fons europeus han d’arribar als empresaris. Tem que passin de perfil i no arribin a les Pimes desaprofitant una oportunitat única.

El Consell de Ministres ha aprovat 615 milions dʻeuros per als Plans de Sostenibilitat Turística en destinació provinents d’aquests fons europeus. La partida s’invertirà abans de finalitzar aquest any i es destinarà entre els més de 500 projectes que avalua el ministeri.

Per a les empreses privades els ajuts europeus no són clars ni senzills de sol·licitar. El desconeixement per part de les petites empreses turístiques és total i donen per perdut poder optar a alguna partida. El govern destinarà partides menors a la digitalització i fins ara ha posat a disposició durant la pandèmia 6.124 milions d’euros, però en crèdits ICO.

Articles relacionats

Back to top button