superior

Empreses

El turisme sostenible i el mercat de proximitat, principals eixos de treball de la Diputació de Barcelona per al 2022

S’acaba de celebrar la tradicional jornada del Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona. Com és habitual s’ha presentat l’estratègia de màrqueting turístic pel proper any, de la qual s’ha encarregat un cop més Anna M. Sánchez, cap de l’Oficina de Màrqueting Turístic de la Diputació de Barcelona, que ha estat acompanyada de Mercè José, cap de la Unitat del Cercle de Turisme. Els eixos principals on se centraran els esforços de la Diputació són els següents:

  • Reforçar el compromís cap a un turisme responsable i sostenible.
  • Prioritzar el mercat de proximitat, tot establint una estratègia de productes al voltant de la natura, cultura, esport i enogastronomia.
  • Malgrat això, no desatendre el client internacional.
  • Potenciar la Destinació Barcelona atorgant-li nous atributs i millorar la seva competitivitat i comercialització dels seus productes.

També ha destacat la presentació del Pla estratègic de màrqueting 2021-2024 de Turespaña, que ha anat a càrrec del seu director general, Miguel Sanz.

Gran interès ha tingut la taula rodona “L’impuls del sector turístic: element clau per a la reconstrucció econòmica del territori”, que ha comptat amb la presència de la gerent de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, Soledad Bravo, el director del Barcelona Convention Bureau, Christoph Tessmar, i el gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme, Daniel Brasé.

Per la seva banda, Albert Martínez Lacambra, director general de Red.es i Javier Villamayor, coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, han parlat de la digitalització del sector i de les destinacions connectades.

La jornada és la principal trobada dels membres del Cercle de Turisme. Enguany ha arribat a la desena edició i ha tornat a ser presencial, després de l’edició del 2020 que va ser totalment virtual i s’ha celebrat al TecnoCampus de Mataró. Per aquest motiu la inauguració de la jornada ha anat a càrrec de David Bote, alcalde de Mataró, Joaquim Arnó, president del Consorci de Turisme Costa Barcelona Maresme i Abigail Garrido, diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, que ha destacat la funció del Cercle en el seu parlament: «acompanyem els agents del sector i els 311 municipis de la província de Barcelona per empènyer cap a la recuperació del sector turístic i ho fem amb tres eixos que són més necessaris que mai: la relació, el coneixement i la promoció».

La cloenda de la jornada ha anat a càrrec de Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat, que ha dit que «volem transformar el turisme des de la responsabilitat, el benestar i el compromís» i Eva Menor, diputada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, que ha subratllat que «cal fer front als canvis que la transició ecològica i la transformació digital demanen i que seran el pal de paller de la nova economia i de la transformació del sector turístic».

Podeu veure el vídeo de la jornada al web de la Diputació de Barcelona.

Articles relacionats

Back to top button