superior

MercatsDestinacions

Europa Central es prepara per prendre mesures contundents per la Covid

Les autoritats alemanyes i austríaques es plantegen endurir les restriccions per frenar l’avenç del coronavirus al país. Una de les mesures més directes serà “bloquejar” les persones no vacunades. En el cas d’Àustria el govern ja ha decretat el confinament de tota la seva població i fa obligatòria la vacunació.

Plaça de Viena. Àustria

L’augment de les infeccions de les darreres setmanes també ha encès les alarmes a Alemanya i el proper govern que s’ha de conformar després de les eleccions enfortirà les restriccions. Entre les mesures hi ha la d’exigir una prova negativa abans de viatjar en transport públic.

La taxa de vacunació d’Alemanya està en un 67% de la població i, per això, volen ser més estrictes sobretot per als no vacunats. A Àustria les mesures són més dràstiques i prohibeixen a la població sortir de casa si no és per anar a treballar, comprar aliments o per una emergència. Només el 63% dels austríacs tenen la pauta completa de vacunació en front al més del 80% d’Espanya.

La propagació del virus continua activa i malgrat la vacunació les taxes de contagi són significatives a nivell global. Alguns països com Qatar tenen llistes vermelles per restringir l’arribada de viatgers d’algunes destinacions. Acaba d’incloure al Regne Unit els visitants vacunats dels quals podran entrar al país, però hauran de fer una prova PCR i romandre en quarantena en un hotel durant dos dies fins a obtenir el resultat negatiu. En aquesta llista ja hi ha 21 països.

El sector del viatge mostra una certa inquietud davant de l’evolució dels esdeveniments. L’anunci de restriccions a la mobilitat frenaria o alentiria l’anhelada recuperació de l’activitat turística a Europa.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button