Destinacions

Google Trekker View, la nova fórmula virtual per a la promoció turística

Catalunya ha col•laborat amb Google Street View per gravar fins a 300 espais turístics amb la tecnologia 360º que ja estan penjades a la xarxa.

Els responsables de Turisme de Catalunya volen convertir-se en la referència en l’ús de les  TIC per fer promoció turística. Afirmen que han estat “la primera administració d’Europa a signar un acord d’aquestes característiques amb Google”. Catalunya és “la destinació europea amb més rutes “trekkejades” per quilòmetre quadrat”. Les imatges es poden visualitzar des de l’ordinador, la tauleta o el mòbil. A més, també es pot utilitzar el mòbil per visualitzar-les des d’unes ulleres de realitat virtual, com per exemple unes Cardboards.

“Tal i com s’està constituint el mercat turístic i la manera en com es gestiona la demanda dels particulars, o ets a les xarxes i estàs present en noves plataformes tecnològiques o perds competitivitat, i nosaltres volem continuar sent pioners”, ha declarat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget durant la presentació . Aquest projecte l’han plantejat amb l’objectiu d’atraure més turistes posant en valor el seu patrimoni natural i cultural arreu del món gràcies a Google.

Què és Google Street View?

La tecnologia Google Street View és la visió 360 graus de Google Maps, és a dir, permet accedir a una localització des Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360 graus i recórrer-la com si hom es trobés realment allí de forma immersiva. Fins ara, a Catalunya això només era possible en indrets on hi podia passar un vehicle, però gràcies a aquest projecte ara també es pot accedir amb Google Street View a aquests 300 indrets catalans, entre els quals s’hi troben rutes només realitzables a peu, parcs naturals, interiors de monuments i fins i tot algunes infraestructures turístiques.

Articles relacionats

Back to top button