Fires i Congressos

Els SLIMMA guanyen protagonisme a les economies BRIC a la WTM

La indústria turística mundial que s’ha trobat a la World Travel Market (WTM) de Londres ha identificat a Sri Lanka, Indonèsia, Malàsia, Mèxic i Argentina com les economies emergents més importants per al turisme. Els cinc països SLIMMA es disputen amb els BRIC – Brasil, Rússia, Índia, Xina i Sud-àfrica- ser els mercats que determinaran el futur turístic del planeta.

L’informe anual 2011 de la WTM recull aquesta tendència de futur després d’entrevistar a més de 1.000 professionals internacionals sobre la indústria del turisme. Aquests cinc països SLIMMA han estat els escollits pels enquestats com els potencials competidors dels BRIC tant en recepció com emissió de turistes.

Sri Lanka, després de dècades de guerra civil, està millorant les infraestructures i té un potencial en recepció de turisme mundial gràcies a la seva bellesa natural, particularment, les seves platges.

Per la seva banda, Indonèsia es convertirà en un important mercat emissor. La població és jove i el creixement d’una generació amb una renda disponible relativament alta obre oportunitats per als operadors emissors. Com a receptor, la varietat del seu paisatge, i el gran nombre d’illes inexplorades, també desperten l’interès com a destinació.

L’altre país asiàtic amb potencial és Malàsia. És vist com una destinació típica d’Àsia però més occidentalitzada que els països veïns. El seu govern ha identificat el turisme com una part important del seu desenvolupament econòmic, i ja ha llançat agressives campanyes de màrqueting a Europa, EUA i altres mercats clau d’Àsia.

En el continent americà destaca Mèxic que compta amb una indústria turística ja establerta que es beneficia de la proximitat amb els EUA. A més, segueix invertint en infraestructura per a créixer en receptiu. Paral3lelament els ingressos disponibles dels seus habitants es van incrementant. El potencial del turisme emissor i receptiu està afavorit per un règim fiscal i d’impostos general molt favorable pel inversors turístics, els visitants i la població.

Finalment, Argentina té l’avantatge de ser una nova destinació en el mapa del turisme mundial. És una de les poques economies importants del món que estan en creixement econòmic, amb més flexibilitat de preus.

Pots consultar l’informe WTM 2011 sobre tendències

Back to top button