superior

Càmpings

Els càmpings catalans afronten la crisi amb qualitat i sense ofertes

Sembla que els càmpings podria ser un dels pocs subsectors turístics que no nota de manera tan accentuada la crisi. Segons ha declarat a COMUNICATUR el president de la Federació Catalana de Càmpings, Jaume Genover, “amb les reserves actuals, l’ocupació se situa en un 73%. La nostra previsió és acabar la temporada amb un 2% menys que l’any passat”.

L’estada mitjana de situa en 7 dies i destaca la presència de campistes estrangers (un 64% davant del 36% del client nacional). Malgrat que la crisi esquitxa també aquest sector, els càmpings catalans aposten per la qualitat i segons assegura el seu president “no rebaixem preus ni fem ofertes”. Aquesta política sembla que dóna bons resultats i el prestigi dels càmpings de Catalunya segueix mereixent reconeixements a nivell internacional.

Entre els millors d’Europa

Set càmpings catalans -dels vuit espanyols premiats- han rebut la distinció Super-Platz 2009 que atorga l’ADAC en reconeixement a les “excel•lents condicions tant en les seves instal•lacions com en la seva gestió i promoció”.

Els càmpings mereixedors d’aquesta distinció a la guia ADAC han estat: Laguna (Castelló d’Empúries), Cambrils Park (Cambrils), El Templo del Sol (L’Hospitalet de l’Infant), Playa Montroig (Montroig), Park Playa Barà (Roda de Barà), Sangulí (Salou), i Les Dunes ( Sant Pere Pescador). El vuitè càmping espanyol premiat ha estat La Marina (Alacant).

Model a seguir

Amb aquest reconeixement, els càmpings guardonats se situen entre els 75 millors càmpings d’Europa. Mostra d’aquest prestigi és l’interès mostrat per una delegació del govern xinès en la seva visita a Catalunya. Segons informa Campireport, aquest viatge de prospecció va incloure una visita al càmping Vilanova Park. Fruit d’aquest primer contacte, la Xina ha demanat a Catalunya assessorament en aquesta matèria.

Back to top button