superior

Destinacions

Barcelona presenta un nou programa per impulsar els professionals digitals temporals: Workation

Turisme de Barcelona amb la Diputació de Barcelona han creat un nou programa per promocionar la ciutat i el seu entorn com una destinació ideal per treballar i descansar alhora. Rep el nom de “Barcelona workation”, jugant amb les paraules angleses work i vacation.

Les dues entitats han estat ràpides en detectar aquest nou segment sorgit de la pandèmia i que és tendència a moltes ciutats del món. És un programa dirigit a la generació mil·lennial d’entre 20 i 40 anys que viatja i treballa a distància des de qualsevol lloc del món. El teletreball i el treball en remot ha portat a molts joves a ser nòmades digitals, de manera que no busquen un canvi de treball, sinó que es mou per altres motivacions com ara desconnectar del seu entorn, sortir de la rutina, viure noves experiències o conèixer altres cultures. També s’afegeixen a aquest model altres professionals liberals, com ara executius o emprenedors,  que volen i poden tenir una experiència laboral a l’estranger, fins i tot traslladant temporalment a la seva família.

En definitiva son treballadors que van traslladant la seva oficina per fer estades temporals d’una certa durada, per la qual cosa és força interessant perquè afavoreix la desestacionalització, l’ocupació hotelera i l’allotjament, s’integra en la vida de la ciutat i contribueix a la sostenibilitat de la destinació.

Diversos estudis mostren que s’incrementarà en els propers mesos y anys

Alguns informes arriben a la conclusió que el Workation ha vingut per quedar-se i que s’incrementarà en un futur immediat. Així, per exemple, un estudi de Turisme de Barcelona diu que el 68% dels treballadors ho fan en remot a causa de les circumstàncies actuals; un 77% diu que vol fer un canvi temporal de residència i fins a un 84% creo que es factible fer-ho. L’estudi va confirmar que hi ha un potencial molt alt de mercat que treballa en remot i que està disposat a fer un canvi temporal de residència a on seguir fent la seva feina.

Els requisits principals per fer-ho o per seleccionar una destinació són la connectivitat, l’assegurança mèdica i el preu de l’habitatge. En un segon pla es troben les activitats culturals i la possibilitat d’aprendre idiomes i en tercer lloc hi ha un grup que inclou el clima, les activitats a l’aire lliure i la mobilitat. El resultat de tot això és que les destinacions més sol·licitades son les urbanes o properes a una gran ciutat i en un entorn marítim, situant també les escapades rurals com una bona alternativa. Tots aquests atributs situen a Barcelona com una destinació perfecte per aquest segment.

Un programa amb tots els serveis

El programa de Turisme de Barcelona amb la Diputació de Barcelona no ha estalviat esforços i l’oferta inclou ara mateix quatre productes de la Destinació Barcelona, tot i que es susceptible d’anar-se ampliant amb altres ofertes.
Els productes són:

  • Plataforma de reserva d’allotjament
  • Assegurança mèdica que inclou assistència gratuïta a hotel i atenció primària a Quiron Hospitality
  • Barcelona Workation Card. Targeta per accedir a 25 museus de Barcelona durant 6 mesos.
  • Acords amb diferents clubs i entitats esportives, co-working, transport i mobilitat

Per donar a conèixer aquesta nova oferta es farà una campanya amb l’eslògan Move your desk. Change your Life  i amb l’etiqueta #workfromBarcelona al Regne Unit, França, Bèlgica i Països Baixos. A més hi ha dues versions, una urbana i l’altre rural.

Vull veure la pàgina informativa de Turisme de Barcelona

Vull veure el vídeo de la campanya, versió rural i també la versió urbana.

Articles relacionats

Back to top button