Aeri

La nova Vueling s’enlaira després d’un any i mig de negociacions

La nova Vueling culmina oficialment el procés de fusió amb Clickair que ha durat més d’un any i mig i que ha donat lloc a una aerolínia de baix cost principalment controlada per Iberia. La companyia, amb seu a Barcelona, compta amb un total de 35 Airbus A320, que operaran 92 rutes a 45 aeroports en 17 països d’Europa i el Nord d’Àfrica sota el codi ‘VY’.

El 9 de juliol es procedeix a la integració de les operacions de Clickair en Vueling encara que fonts d’ambdues aerolínies admeten que probablement quedaran "uns pocs assumptes pendents". La integració la situarà com la primera aerolínia de l’aeroport de Barcelona-El Prat, amb una quota de mercat del 25,7% i un volum de passatgers de 2,64 milions, la tercera aerolínia en aeròdroms espanyols després d’Iberia i Ryanair, així com la quarta lowcost d’Europa per nombre de passatgers, que en un any complert d’operacions haurien d’arribar als onze milions.

La companyia operarà en codi compartit amb Iberia, de manera que els seus vols estaran també disponibles en els canals de venda d’Iberia, tant en agències com a Internet. La pàgina web de Clickair redireccionarà el tràfic cap a la pàgina de Vueling.

La companyia la presideix Josep Piqué, procedent de Vueling, mentre que el càrrec de primer executiu l’ocupa Àlex Cruz, fins a ara director general de Clickair. La nova lowcost estarà controlada per Iberia, que després de l’exempció del llançament d’una OPA sobre la totalitat de la nova companyia, tindrà una participació del 45%, seguida d’Inversions Hemisferi (família Lara) amb un 14,3% i Nefinsa amb un 4,15%. La resta del capital quedarà repartit entre accionistes minoritaris. En aquest sentit Iberostar, que té un 20% de Clickair, no se sumarà al nou projecte, segons va confirmar el president de la companyia, Miguel Fluxá, a l’agència Europapress.

Piqué ja va avançar que la nova companyia tindrà resultats positius en el present exercici i va confiar a facturar al voltant de 800 milions d’euros en 2010. A pesar de l’actual conjuntura de crisi econòmica, Piqué s’ha mostrat sempre optimista: "la nova Vueling té un futur prometedor". La fusió també ha suposat "ajustaments" en les plantilles d’ambdues companyies que, segons Piqué no han estat "traumàtics" perquè els treballadors necessaris són una xifra "similar" a la suma de les actuals plantilles de Vueling i Clickair./Ag. EP

Back to top button