superior

Mercats

Inquietud pel Brexit

No hi ha notícies clares del que pot passar el 29 de març amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Les administracions diuen que preparen plans de contingència, però es desconeixen en aquests moments en que consisteixen. El sector està preocupat però hores d’ara no estan notant una incidència molt directa. La comercialització segueix com anys anteriors. Cert que el turisme britànic va caure en 2018 al conjunt de l’Estat (més de 300 mil turistes) però no és atribuïble al Brexit. Les vendes estan funcionant, si fa no fa, com anys anteriors. Una sortida sense acord podria provocar una devaluació de la lliura esterlina que comportaria una pèrdua de poder adquisitiu dels turistes britànics. Els operadors i el sector hoteler estan negociant però pendents d’aquesta incertesa.

En el cas d’Espanya s’ha filtrat alguna mesura excepcional com donar permís d’accés als visitants del Regne Unit sense necessitat de visat, només acreditant la identitat amb un document d’identificació oficial. L’altra incògnita, que requerirà alguna intervenció, és què passa amb els permisos de vols a Europa per a empreses de matriu britànica. Aquí es troben les aerolínies del grup IAG, com Iberia i Vueling.

En el cas de Barcelona, Vueling és el gran motor de l’aeroport del Prat i de bona part del turisme de la ciutat i de Catalunya. Per l’aeroport van passar en 2018 uns 4,9 milions de viatgers connectats amb el Regne Unit.

Articles relacionats

Back to top button