superior

Transport

Trens regionals d’alta velocitat

Catalunya podria comptar amb una xarxa de trens regionals entre Barcelona, ​​Lleida, Girona i connectats amb Tolosa i Montpeller utilitzant l’alta velocitat ferroviària.

L’any que es liberalitzarà el servei podran entrar operadors privats. El president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Ricard Font, calcula que aquest nou servei podria moure uns 4 milions de clients anuals. Aquests regionals d’alta velocitat donarien servei a la futura estació situada a l’aeroport de Girona i també utilitzaria l’infrautilitzat túnel transfronterer del Pertús.

Fa anys que les operadores Renfe i SNCF podrien donar aquest servei, però al no fer-ho deixen espai a les empreses privades. 2020 serà l’any en què es liberalitzaran els serveis ferroviaris i el govern català vol incentivar a nous operadors. Els bitllets dels trens regionals d’alta velocitat podrien oscil·lar entre els 20 i els 90 euros depenent del trajecte.

Les companyies privades que vulguin operar les connexions hauran de disposar d’una dotzena de combois, els necessaris per a realitzar les rutes regionals entre les capitals. Els promotors de la iniciativa expliquen que durant els primers anys el servei serà deficitari, però a partir del quart o cinquè any canviaria la dinàmica.

Articles relacionats

Back to top button