superior

AAVV i TTOO

Els agents de viatges quedaran desregulats a Catalunya

ACAVe denuncia que el projecte de llei de mesures fiscals i administratives que vol aprovar la Generalitat elimina la denominació dels agents de viatges de la normativa i això “afectarà greument l’operativa i la viabilitat de les agències catalanes”.

El Govern català pretén derogar els articles 54 i 55 de la Llei de Turisme de Catalunya, els quals regulen la figura de ‘l’agent de viatges’ i la definició del ‘viatge combinat’ i per tant el sector quedaria desregularitzat, segons ACAVe. Aquesta decisió s’ha pres “de forma unilateral, sense comptar amb el consens del sector de les agències”, afegeixen.

El President de l’ACAVe, Martí Sarrate afegeix que “el fet de voler eliminar la denominació d’agent de viatges perjudica greument a les 1.713 agències de viatges actualment registrades a Catalunya, doncs aquestes persones físiques i jurídiques desenvolupen una activitat professional, històricament denominada agencia de viatges, denominació reconeguda internacionalment i que identifica l’activitat de venta i organització de viatges combinats”.

La Generalitat, per la seva banda, explica que l’activitat d’agent de viatges ja està totalment liberalitzada a Catalunya, abans de plantejar-se aquests canvis, podent accedir-hi qualsevol persona que presenti les garanties establertes a la normativa europea. La diferència substancial és que les garanties establertes a la Directiva europea de viatges combinats, necessàries per a desenvolupar aquesta activitat, l’hauran de dipositar en l’àrea de Consum d’acord al nou Codi de Consum de Catalunya, i per això s’elimina de la normativa de turisme la referència a l’agent de viatges.

Des de l’ACAVe recorden el perill d’eliminar la figura d’agent de viatges com a tal i la definició de viatge combinat, perquè pot tenir moltes implicacions que afecten a les agències com per exemple: el conveni col•lectiu, el reglament de facturació o la pròpia normativa IATA. L’ACAVe sol•licita que es mantingui la regulació actual ja que considera que a dia d’avui no té cap sentit la modificació que proposa el Govern.

Articles relacionats

Back to top button