superior

Destinacions

2 milions d’euros extres per combatre la turismofòbia

La taxa turística està servint a l’Ajuntament de Barcelona per lluitar contra els efectes de la massificació turística. La Generalitat li ha lliurat 2 milions addicionals de l’impost turístic perquè l’ajuntament pugui fer inversions especials destinades a pal·liar la turismofòbia que s’ha instal·lat a la ciutat.

El conveni que han signat les dues administracions permet l’ajuntament rebre aquests recursos extraordinaris que se sumen als que ja li pertoquen a la ciutat segons la llei, aproximadament un 33% de tot el recaptat. Malgrat aquesta injecció extra, l’ajuntament segueix reclamant el 100% de l’impost turístic. Des de l’entrada en vigor de la taxa, el novembre de 2012, la ciutat de Barcelona ha ingressat a les seves arques 28,8 milions d’euros.

Aquests diners extraordinaris els destinaran a rehabilitar espais sotmesos a un ús intensiu dels turistes i a les infraestructures i serveis públics que han sofert l’impacte negatiu del turisme. De fet, els projectes dotats amb aquesta assignació són els anomenats “projectes de compensació”. Amb la dotació extraordinària anterior es van arranjar carrers i places, es va destinar a mobiliari urbà i a la gestió d’un equip d’agents cívics.

I és que la turismofòbia s’ha instal·lat a la ciutat. Les protestes veïnals contra el model turístic pugen de to a Barcelona. Com va informar Comunicatur, la nova estratègia passa per intimidar directament els visitants en zones turístiques.

Augmenta la preocupació dels barcelonins pel turisme
El resultat de l’enquesta semestral que realitza l’ajuntament als barcelonins per conèixer les seves preocupacions posa el turisme com la segona problemàtica més important que té la ciutat. El baròmetre conegut aquest mes de gener ha mostrat un canvi de tendència respecte els resultats obtinguts al realitzat el primer semestre. Puja la preocupació pel turisme i el trànsit, mentre que l’atur i les condicions laborals baixen. En concret el factor laboral es la principal preocupació pel 17,6%. I la preocupació sobre el turisme és el valor que més augmenta. Es dobla passant del 5,8 a l’11% respecte al maig.

Articles relacionats

Back to top button