superior

Destinacions

Els Estats Units reclamen un nou “visat” pels països que n’estaven exempts

Des del 12 de gener les autoritats dels Estats Units requereixen una autorització electrònica a tots els turistes dels països que fins ara formen part del programa d’exempció de visats. Aquesta autorització tot i que es pot obtindre de forma senzilla i de manera gratuïta és un nou tràmit burocràtic que no facilita el moviment de viatgers.

El permís anomenat ESTA (Electronic System for Travel Authorization) s’ha de tramitar com a màxim amb tres dies d’antelació al viatge i es realitza per Internet. Les persones que es desplacin als Estats Units de viatge de plaer o negocis per a una estada inferior als 90 dies hauran d’omplir un formulari de caràcter personal.

La confirmació del “visat” pot arribar en pocs segons després d’omplir el formulari o en 72 hores. Aquesta autorització l’haurà de facilitar el turista a les agencies de viatges i companyies aèries amb les quals contracti el seu viatge. En cas de ser denegat el permís electrònicament, el turista haurà de presentar-se personalment en la representació diplomàtica nord-americana per obtindre el visat.

L’ambaixada dels Estats Units ha justificat aquesta nova mesura per la necessitat augmentar la seguretat. Tot i això, aquest visat té una durada important i per tant recomanen que es sol•liciti amb mesos d’antelació si es té previst viatjar als Estats Units.

Web de l’administració dels Estats Units per sol•licitar el formulari: https://esta.cbp.dhs.gov

Back to top button