superior

abajo

Destinacions

La Catalunya dels centres d’interpretació

La Fatarella, Móra d’Ebre, el Baix Camp i les vies verdes de Girona acolliran en els propers dos anys nous espais d’interpretació, una proposta que està de moda però que no sempre respon a les expectatives que la seva denominació suggereix.

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre rebrà per part de la Direcció General de Turisme 360.000 euros per a la creació dels centres d’interpretació “Els Internacionals a la batalla de l’Ebre”, a la Fatarella, i “El pas del riu”, a Móra d’Ebre. La mateixa quantitat s’hi destinarà a les Vies Verdes gironines per tal que puguin crear els seus espais d’interpretació.

En el cas del Baix Camp, el Centre d’interpretació forma part d’una sèrie d’actuacions que formen part del Pla de Foment Turístic “Muntanyes de la Costa Daurada” l’objectiu del qual és consolidar l’oferta de turisme rural a la comarca.

Aquestes propostes se sumen a les que darrerament estan proliferant arreu de Catalunya. I sovint, aquest tipus d’equipaments generen unes expectatives als visitants que no sempre es poden satisfer ja que el centre d’interpretació acaba sent una oficina d’informació o una simple exposició de fotografies.

Altres projectes subvencionats

A banda de l’impuls al desenvolupament d’aquest tipus de proposta, dos plans més de foment turístic rebran diners públics, és el cas de la ruta “Els tres monts”, impulsada perl Consorci de Turisme del Vallès Occidental, i el del Circuit de Catalunya que, entre d’altres actuacions, preveu la creació de nous paquets turístics.

Back to top button