Empreses

Catalunya lidera la implantació de la Q de qualitat amb 305 certificacions

Catalunya és la comunitat amb un major nombre d’establiments i destinacions turístiques que compten amb la "Q" de qualitat, el certificat que atorga l’ ICTE (Institut de Qualitat Turística Espanyola) i que avala els estàndards de instal•lacions i serveis d’aquests centres.

Segons l’informe de l’ICTE (accessible des del web http://www.icte.es/empresas/certificadas.htm) , Catalunya encapçala, el rànquing per nombre d’acreditacions amb un total de 305 pel davant d’Andalusia (266 ) Madrid (256), País Basc (242) i la Comunitat Valenciana (219).

Les agències de viatges són el gruix principal de les empreses certificades a Catalunya. En total n’hi ha 224, un 18,8% del total que hi ha a tot l’Estat, percentatge superat només per Madrid, que representa el 20,45%. Pel que fa als hotels, a Catalunya n’hi ha 51 que compten amb la Q de qualitat, superada només pels 64 d’Andalusia

La resta d’acreditacions es reparteixen entre allotjaments rurals (2), Càmpings (6), espais naturals protegits (4), estacions d’esquí (4), oficines d’informació turística (2), empreses de serveis de restauració (5) i platges (7).

La implantació de la "Q", que pretén ser un aval de qualitat dels establiments per als clients, es troba encara en una fase incipient, fonamentalment en el sector hoteler on encara és molt minoritari tot i que, curiosament, els establiments hotelers són els primers que van impulsar aquesta marca. L’existència d’altres certificats (ISO) o la pertinença a marcas de representació hotelera són algunes de les claus que expliquen aquesta lenta introducció.

Les empreses certificades han de superar una exhaustiva avaluació de les seves instal•lacions, serveis oferts, situació i formació o capacitació del seu personal.

Back to top button