TT.OO. AA.VV.

Orizonia en preconcurs de creditors i es quedarà sense llicència IATA

El grup Orizonia ha demanat el preconcurs de creditors. IATA li retirarà la llicència per vendre bitllets d’avió per impagament. Les agències de viatges VIBO-Viatges Iberia, Iberojet, Solplan, Vivatours, Condor Vacaciones, Kirunna i Orizonia Life, cessen l’activitat comercial i l’aerolínia del grup, Orbest ha suspès vols.

La petició de preconcurs ha arribat després de la decisió de la Comissió Nacional de la Competència (CNC) d’ajornar l’autorització perquè es pugui integrar amb Globalia. I és que Globalia segueix interessat en la compra però no invertirà més diners ni avançarà cap quantitat a Orizonia fins que la CNC autoritzi l’adquisició. Fins ara Globalia havia injectat 15 milions d’euros i tenia pendent injectar 25 milions més per completar els 40 als que s’havia compromès en l’acord de compra.

Ofegat per les necessitats de liquidés, el preconcurs de creditors obre un període de quatre mesos de marge perquè Orizonia negociï amb creditors i inversors abans d’entrar en concurs de creditors. Es tracta d’una mesura tàctica per evitar que siguin els propis creditors els que sol•licitin la suspensió de pagaments.

Per la seva banda, Barceló, que va optar per la compra d’Orizonia ha descartat tornar a posar sobre la taula una nova proposta.

[HOME]

Back to top button