TT.OO. AA.VV.

Barceló comprarà a Orizonia 150 agències de Vibo i part d’Orbest

Orizonia ha anunciat que ha arribat a un acord amb Barceló per integrar en el seu grup una part "significativa" de la seva aerolínia Orbest i al voltant de 150 agències de la xarxa de Vibo. Només es salvaran 800 dels 5.000 llocs de treball d’Orizonia.

Viajes Carrefour estaria negociant també la incorporació d’agències Vibo i ha posat a disposició de les minoristes d’Orizonia la possibilitat d’emetre bitllets a través d’ells. Per la seva banda, el RACC gestionarà el 100% de RACC Travel que fins ara estava participada al 50% pel grup Orizonia.

El deute acumulat per Orizonia amb els seus proveïdors puja a 200 milions d’euros, una quantitat que consideren “pràcticament impossible” de fer-hi front. "La companyia confia poder garantir la continuïtat d’un mínim de 800 llocs de treball mitjançant l’esmentat acord, que se sotmetrà amb caràcter immediat a l’autorització de la banca creditora i dels sindicats", ha informat el grup turístic.

Quant al negoci hoteler, Orizonia s’ha assegurat la continuïtat dels 700 treballadors de la cadena hotelera Luabay mitjançant la seva venda a Globalia en el mes de desembre, empleats que passaran a integrar-se en aquest grup.

Orizonia, que va facturar 2.500 milions d’euros en 2011 amb 8 milions de clients, té una plantilla d’uns 5.000 empleats i opera sota marques com Vibo (antiga Viatges Iberia), la seva aerolínia Orbest, la seva divisió de receptiu Smilo i l’hotelera Luabay, a més de majoristes com Kirunna, Solplan, Condor, Iberojet i Viva Tours.

[HOME]

Back to top button