Orizonia desvia cobraments a un fons de Luxemburg mentre té pagaments pendents

Empleats d’Orizonia denuncien que l’empresa ha venut crèdits i factures a una societat de Luxemburg perquè rebi pagaments pendents dels proveïdors i per tant Orizonia no ingressaria els abonaments que puguin estar pendents per serveis prestats. Aquest desviament, diuen els sindicats, podria afectar el futur cobrament per part d’empreses i clients creditors. Entre ells, els hotelers, que xifren en 150 milions la quantitat que l’operador turístic els deu.

El grup turístic es defensa assegurant que el desviament del cobrament a aquesta societat luxemburguesa es va realitzar amb anterioritat al preconcurs quan confiaven que l’operació de Globalia arribaria a bon port. D’aquesta manera volen desmentir cap intencionalitat de desviar diners. La cessió dels drets de cobrament a aquest fons estranger es va realitzar per a aconseguir liquiditat, asseguren.

El preconcurs de creditors d’Orizonia i l’ERO que té en marxa, posen difícil retornar els 150 milions d’euros que l’operador deu a la hoteleria. Segons càlculs de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat), aquesta xifra correspon tant a establiments de grans cadenes com a hotels petits i mitjans.

Per la seva banda la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV) ha demanat a l’Institut Nacional de Consum que obligui Orizonia a retornar els diners als clients que van avançar l’import dels seus viatges i que ara no podran realitzar. Calculen que la companyia té un dipòsit proper als 9 milions d’euros en aquest concepte. Consideren que si Orizonia utilitza aquests dipòsits per a altra fi estarien incorrent en delicte d’apropiació indeguda.

[HOME]

0 0 0