superior

EstudisTransport

Els espanyols estan disposats a renunciar a viatjar en avió en 2021

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha realitzat la tercera edició de l’enquesta sobre el clima que recull les actituds i opinions dels ciutadans de 30 països sobre el canvi climàtic.

El BEI ha centrat les preguntes en aspectes relacionats a com els ciutadans volen combatre el canvi climàtic. Entre els resultats obtinguts detalla un que afecta directament la mobilitat i la indústria del turisme. Els espanyols, i pràcticament d’arreu,  estan disposats a renunciar a volar en avió en 2021.

Oblidar-se dels avions és un dels sacrificis als quals es sotmetrien per fer front a la crisi climàtica. En l’enquesta es suggerien diverses opcions de resposta i la renúncia a viatjar en avió és la majoritària amb el 42% seguida a renunciar al cotxe amb un 33%. Aquest resultat per a Espanya és molt similar a la de la resta de món.

Independentment d’on visquin, els enquestats opinen que seria més fàcil renunciar a volar per lluitar contra el canvi climàtic (un 40% per als europeus, un 38% per als nord-americans i un 43% per als xinesos). Com a curiositat de l’enquesta als espanyols els sembla més fàcil deixar de viatjar en avió que renunciar a menjar carn, comprar roba nova, el cotxe o a les plataformes de vídeo en streaming.

La 3a edició de l’enquesta del BEI sobre el clima es va realitzar entre el 5 d’octubre i el 2 de novembre de 2020, van participar més de 30.000 persones, amb una mostra representativa de cada un dels 30 països consultats.

Accés als resultats – Aquí

Articles relacionats

Back to top button