Destinacions

Salou vol ser una destinació intel·ligent

El municipi de Salou ha aconseguit una subvenció del Ministeri d’Economia per un import superior als 2 milions d’euros per convertir-se en una Smart Destination.

El projecte presentat per Salou ha superat la convocatòria del Plan Nacional de Territorios Inteligentes que gestiona l’entitat pública estatal Red.es. Està valorat en 2,9 milions d’euros i per tant té garantit el 70% del finançament. La resta del pressupost l’haurà d’aportar l’ajuntament o altres fonts de finançament.

El període d’execució de les accions del projecte és de dos anys. Els quatre eixos contemplats en el Salou Smart Turístic són: intel·ligència turística, dades dels visitants, acompanyament dels visitants i sostenibilitat i eficiència energètica. L’ajuntament ha informat d’algunes de les iniciatives que s’inclouen en el projecte de destinació intel·ligent com són “l’increment substancial del nombre de punts de càrrega de vehicles elèctrics, increment del nombre de webcams turístiques a les platges, desplegament d’una xarxa de sensors que permeti conèixer millor la mobilitat dels visitants i adaptar les ofertes de serveis.

Red.es ha destinat en aquesta convocatòria més 68 milions d’euros per a subvencionar 24 projectes de turisme intel·ligent de nou comunitats autònomes.

Distribució de les subvencions:

Canàries 12,6 milions d’euros

C. Valenciana 12,3 milions d’euros

Balears 10 milions d’euros

Galicia 9,3 milions d’euros

Andalusia 7,7 milions d’euros

Catalunya 6,2 milions d’euros

País basc 5,9 milions d’euros

Articles relacionats

Back to top button