superior

DestinacionsFormació

“Turisme per a gent curiosa”, nova línia de turisme cultural de la Diputació de Barcelona

L’Oficina de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona, ha engegat una nova línia per fomentar l’atractiu cultural, patrimonial i científic de les comarques de Barcelona. La nova línia, emmarcada dins de l’Any Europeu del Turisme Cultural, també vol oferir un ventall d’activitats culturals i científiques des del punt de vista turístic.

Precisament, la diversitat de productes que engloba el turisme cultural, que va de l’arqueologia a la gastronomia, ha estat determinant perquè la Diputació hagi creat la nova línia “Turisme per a gent curiosa”. La “gent curiosa” seria aquella que vol afegir al seu temps d’oci una vessant d’aprenentatge i de gaudi intel·lectual o sensitiu. S’espera que la tipologia d’aquest turista sigui també variada i podria ser tant una família amb nens que vol conèixer una cova amb fòssils com una parella interessada en una passejada botànica entre vinyes i fer un tast de vins o un grup d’experts en pintura que vol saber com es feien els pigments a l’Edat Mitjana.

Campanya de promoció al 2019
El projecte s’està portant a terme actualment, identificant els indrets i esdeveniments que reuneixin les característiques adequades a aquest perfil turístic. El treball de camp el fa la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), el mateix organisme que s’encarrega de les rutes científiques de Costa Brava Girona (Veure notícia a Comunicatur). La idea és presentar l’estudi a finals d’aquest any per fer campanya de promoció al 2019.

Articles relacionats

Back to top button