superior

Aeri

El Prat i Barajas, els millors aeroports del sud d’Europa

Els aeroports de Barcelona-el Prat i de Madrid-Barajas han estat guardonats com els dos millors del sud d’Europa, segons l’enquesta feta per la consultora Skytrax, en el marc dels ‘World Airport Awards 2011’, reconeixements atorgats per passatgers de tot el món.

L’aeroport de Barcelona ha rebut el guardó com a millor aeroport del sud d’Europa a Copenhaguen basant-se en enquestes realitzades a prop d’11,4 milions de passatgers de més de 100 nacionalitats. Per la seva banda Madrid-Barajas, que ja va aconseguir aquest reconeixement el 2007, s’ha situat en segon lloc per segon any consecutiu.

A més, segons les dades de Skytrax, l’Aeroport de Barcelona ha aconseguit la quarta posició al global d’Europa i la 15 del món, mentre que Madrid-Barajas s’ha situat com el novè europeu i el 22 del món d’entre els més de 240 aeroports participants. Els premis han estat atorgats d’acord amb les enquestes de satisfacció realitzades a milions de passatgers sobre accessos, transport públic, confort, neteja o seguretat, entre d’altres aspectes.

Skytrax és una agència d’investigació i observació del sector aeri que realitza anàlisis de satisfacció als passatgers de les diferents aerolínies i aeroports de tot el món amb un únic format de qüestionari i anàlisi.

AENA inverteix 9,6 milions en la pista del Prat

L’Aeroport del Prat ha iniciat les obres de millora de la pista transversal amb un pressupost de 9,6 milions d’euros, els treballs duraran fins a l’abril de 2012 sense haver de tancar la pista. Segons informa AENA, el projecte preveu la reparació del paviment i dels marges, així com l’aplicació d’un tractament superficial per millorar l’adherència dels aterratges.

Els treballs no afectaran a l’operativa de l’aeroport encara que obligarà a perllongar la configuració diürna fins a les 00.30 hores a partir de juny, actualment és fins les 23 hores. L’horari nocturn de la pista transversal permet realitzar els aterratges pel mar per a minimitzar les molèsties als veïns de l’entorn.

Back to top button