superior

Tecnologies

Wikiloc, un portal català que triomfa arreu del món

Wikiloc, un portal català de rutes turístiques, rep una mitjana de 800.000 visites mensuals. Des de la seva seu a Girona, aquesta plataforma, creada fa cinc anys, s’ha estès arreu del món i ja ha rebut premis internacionals de Google i National Geographic.

Segons afirma un dels seus creadors, Jordi Ramot, “es tracta d’un lloc web lliure, d’una plataforma planera on qualsevol persona pot crear un itinerari, dibuixar el seu recorregut sobre un mapa i complementar-lo amb fotografies i altres informacions”. Wikiloc també permet establir un diàleg amb els que han penjat l’itinerari.

La pàgina va començar com un bloc en què una colla d’amics intercanviaven itineraris i fotografies. Però l’èxit que va tenir des d’un començament va fer que ràpidament es transformés en un espai en què els internautes podien descobrir, publicar i compartir rutes i itineraris.

Avui Wikiloc s’ha convertit en una plataforma interactiva on hi ha penjades un total de 262.140 rutes de tot el món, que es poden fer de 35 maneres diferents – a peu, en moto, en trineu, escalant, en caiac, en ala delta, etc.-, i que es poden descarregar a dispositius GPS. Els seus creadors estan treballant perquè les rutes també es puguin descarregar des del mòbil.

El portal de la Costa Brava i el Pirineu de Girona són les primeres destinacions turístiques que disposen del seu propi canal Wikiloc amb 95 rutes georeferenciades. Dolors Batallé, directora del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha manifestat que “som la primera entitat de promoció turística a crear el seu propi canal Wikiloc amb el que donem un nou impuls a la promoció del turisme actiu i de natura i oferim un nou servei als nostres visitants”. Per la seva banda, diversos municipis i entitats turístiques gironines, entre els quals hi ha Lloret de Mar, Roses, els consells comarcals de la Selva i el Baix Empordà, la xarxa de senders Itinerannia, entre d’altres, s’han subscrit com usuaris a Wikiloc.com per a oferir també rutes del seu territori.

Back to top button