superior

Organismes / Política turística

Rutes literàries i de natura als parcs naturals de Barcelona

Els aficionats al senderisme i la natura tenen fins a 35 itineraris tematitzats que els permetrà descobrir els racons més desconeguts d’uns espais naturals molt a prop de Barcelona.

Parc del Montnegre i el Corredor

Des del 13 de març i fins el 27 de novembre s’han programat vint-i-set passejades que, de la mà dels guies de l’Escola de Natura del Corredor, ajuden a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del Parc del Montnegre i el Corredor i gaudir del seu entorn. 

Aquest cicle de sortides es duu a terme a tots els municipis del parc: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. En la seva majoria són itineraris d’entre 3 i 4 hores, guiats per un expert coneixedor del territori que ajudarà els participants a interpretar i comprendre els paisatges i a descobrir racons amagats del parc i els seus municipis.

I a la primavera, rutes literàries

La Ruta Verdaguer pel Parc Natural de la Serra de Collserola ha obert la programació de les 8 Rutes literàries guiades que s’han programat aquesta primavera en 5 parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Els dissabtes 2, 16 i 30 d’abril, 14 i 28 de maig i 4 i 11 de juny es podran fer rutes pel Parc Natural de la Serra de Collserola, pel Parc Agrari del Baix Llobregat, pel Parc del Garraf, pel de la Serralada de Marina i pel Parc Natural del Montseny.

Aquesta és la sisena edició d’aquests recorreguts literaris que es duen a terme entre els mesos de març i juny. Enguany es repeteixen sis itineraris que han tingut una bona acollida en altres edicions i se’n proposen dos de nous per commemorar l’Any Maragall, l’un a Collserola i l’altre al Montseny.  L’objectiu d’aquestes propostes és apropar al visitant l’entorn natural i la geografia i la cultura de Catalunya, de la mà d’escriptors reconeguts.

Back to top button