Estudis

El balanç d’estiu a Catalunya mostra els contrastos entre interior i costa

El departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha fet balanç turístic de la temporada d’estiu. Les zones de l’interior de Catalunya han estat les que han tingut, en valors relatius, el major volum d’oferta durant els mesos de juliol i agost. En canvi, al litoral, només la Costa Brava ha obert més del 90% de les seves places d’allotjament.

L’ocupació de les places operatives a Catalunya s’ha situat en un 33% i ha oscil·lat entre el 24% de la ciutat de Barcelona i el 36,30% de la Costa Brava. Però si es comptabilitzen la totalitat de les places, la mitjana catalana ha estat del 27,1% i ha anat del 15,10% de Barcelona fins el 33,40% de la Costa Brava.

En el cas de les pernoctacions, en relació al 2019, han patit una caiguda del -58,40%. La reducció màxima s’ha viscut a Barcelona (-82,80%) i als Pirineus és on l’afectació ha estat menor (-26,70%). Com a punt positiu cal remarcar que a l’agost les pernoctacions dels clients catalans han crescut de manera significativa (+12,70%).

Pel que fa als preus, han tingut una tendència a la baixa però menys del que es preveia inicialment. La reducció ha anat del 15% en el cas dels hotels al 3% en el cas dels apartaments. A més, en conjunt, a Catalunya s’ha reduït l’estada mitjana en un 13% al juliol i en un 7,8% a l’agost.

Segons el director general de Turisme, Octavi Bono, “s’ha de constatar de manera general  que en el conjunt del país no totes les destinacions han tingut el mateix nivell d’operativitat ni tampoc d’activitat i que també sectorialment s’observen alguns matisos en el comportament”.

Articles relacionats

Back to top button