superior

TT.OO. AA.VV.

Les agències catalanes esperen un creixement de fins el 5% aquest estiu

La Unió Catalana d’Agències de Viatges Emissores (Ucave) preveu un creixement d’entre un 4 i un 5% de la facturació aquest estiu en comparació amb la temporada passada, segons ha avançat el president de l’associació Rafael Serra.

El representant de les agències emissores catalanes ha atribuït aquestes bones expectatives a factors com el canvi positiu de l’euro al dòlar i la calma als aeroports després de les amenaces de vaga per Setmana Santa, així com el fet que el client s’ha estabilitzat dins d’una situació econòmica adversa i opta per viatjar tot i que siguin menys dies i amb un pressupost menor.

Serra ha assenyalat que les revoltes al nord d’Àfrica provocaran una substitució dels destins d’aquest estiu, que tindrà un efecte a distàncies curtes a l’est d’Europa, i a llarga distància als Estats Units i al sud-est asiàtic.

El president d’Ucave ha indicat que les expectatives de creixement d’aquest estiu també s’expliquen pel fet que en els últims dos anys s’han perdut fins a 4.000 punts de venda a Espanya, i això ha provocat que "la distribució del pastís es faci entre menys agències".

Ucave ha organitzat recentment la desena edició del seu ‘workshop’ anual a Barcelona, on han participat uns 150 professionals del sector i unes 40 empreses turístiques, que han informat de les últimes novetats, productes i serveis./EP

Back to top button