superior

abajo

Destinacions

Enoturisme Penedès, la ruta més visitada

Enoturisme Penedés encapçala el rànquing de les rutes del vi espanyoles més visitades. Durant 2010, els seus cellers han rebut 459.400 visitants. La segueixen Ruta del Vino y el Brandy del Marco de Jerez (455.854), Rioja Alavesa (112.272), Ribera del Duero (91.421) i Rioja Alta (70.236).

La proposta del Penedès, a més, també ha estat reconeguda com a millor iniciativa enoturística, en la primera edició dels Premis d’Enoturisme “Rutes del Vi d’Espanya”, organitzats per l’Asociación Española de Ciudades del Vino (Acevin).

Segons aquesta associació, més d’1,4 milions de visitants van recorrer algun dels cellers que conformen les 21 Rutes de Vi d’Espanya l’any 2010, xifra que suposa un 1,3% més que l’any anterior.

Aquestes xifres i l’informe Enoturisme 2010 reflecteixen l’augment del turisme lligat al vi i la bona evolució de les 21 rutes que formen part del Club Producte de Turespaña.

El Club de Producte Rutes del Vi d’Espanya d’Acevin està format per 21 rutes: ruta del vino de Bullas, Jumilla, Caminos del Vino de La Mancha, ruta del vino i del Brandy del Marco de Jerez, ruta del vi de La Garnacha (Campo de Borja), Ruta del Vi de Lleida, ruta del vi de Montilla-Moriles, Navarra, ruta del vi i del cava del Penedès, Rías Baixas, Ribeiro, ruta del vi Ribera del Duero, Rioja Alavesa, Somontano, ruta del vi de Tenerife i ruta del vi Utiel-Requena. En procés de certificació es troben Alicante, Bierzo, Condado de Huelva, Ribera del Guadiana i Rioja Alta.

Back to top button