DestinacionsEmpreses

Les estacions d’esquí de FGC reben el segell Turisme Familliar

La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé, les estacions d’esquí i muntanya que gestiona FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), han superat la certificació de turisme familiar per oferir unes instal·acions i uns serveis adaptats a les necessitats de les famílies amb nens.

FGC ha comunicat que les seves estacions són especialment sensibles a la demanda familiar i han obert portes durant l’estiu amb propostes ben diferenciades a l’esquí dels mesos d’hivern. El 60% dels visitants que arriben a Catalunya són adults amb nens i FGC ha volgut que les seves instal·lacions estiguin adequades a les seves demandes durant tot l’any.

L’estació de La Molina ha obert a l’estiu nous circuits de BTT de nivell fàcil i ha ampliat el circuit d’interpretació de fauna. La Vall de Núria compta amb excursions guiades, sortides a cavall, parc lúdic, barques i canoes, entre altres opcions pensades pels nens. L’estació de Vallter 2000 ofereix activitats com viatges amb telecadira, rutes de senderisme familiar, ruta del Ter a peu o amb bici. A Port Ainé destaca el seu parc lúdic i d’aventura i a Espot les activitats aquàtiques i les rutes per l’Estany de Sant Maurici.

Ha estat l’Agència Catalana de Turisme qui les ha certificat amb el segell d’Equipament Turístic Familiar, dins de l’àmbit de Natura i Muntanya en Família. En l’actualitat hi ha 23 destinacions adherides als segells de Turisme Familiar. Entre les necessitats de les famílies que valora l’Agència per atorgar el segell familiar són: polseres identificatives, habitacions familiars o comunicades directament, piscines infantils amb seguretat, disponibilitat de bressols, clubs infantils, vigilància, oferta de restauració adaptada, animació i espectacles infantils, zones públiques d’esbarjo i de jocs per als més menuts, parcs temàtics i aquàtics, possibilitats de fer rutes amb bicicleta, etc.

Articles relacionats

Back to top button