superior

Destinacions

Una marca turística per potenciar els espais naturals del Pla de Lleida

L’Associació Leader de Ponent de Lleida ha creat la nova marca turística Espais Naturals de Ponent per promocionar i donar a conèixer deu espais naturals protegits a les comarques de les Garrigues, el Pla d’Urgell, l’Urgell i la zona sud del Segrià, en què es troben espècies i paisatges singulars i tenen un potencial per consolidar-se com una atracció de turisme natural.

Aquests espais singulars són l’aiguabarreig del Segre-Cinca, els secans de Mas de Melons i Alfés, els secans del Segrià i Utxesa, la serra de Bellmunt-Almenara, els secans de Belianes-Preixana, l’estany d’Ivars i Vila-sana, els Plans de Sió, els Bessons, la vall de Vinaixa i les muntanyes de Prades-Serra de la Llena. Integren la zona de promoció i divulgació conjunta 75 municipis i 104.987 habitants.

Leader de Ponent ha creat la pàgina web www.espaisnaturalsdeponent.cat, en què els visitants trobaran tota la informació rellevant i dels serveis turístics que s’ofereixen en els deu espais per organitzar una estada i també de la seva flora i la fauna, i també podran fer una visita virtual i visualitzar material audiovisual inèdit. L’objectiu del projecte és donar a conèixer entre la població local i forana indrets força desconeguts, amb una combinació de zones de secà amb zones aigualoses, amb un important actiu turístic i econòmic. Aquests espais destaquen per la seva riquesa natural, amb una gran varietat de flora, diversitat d’espècies animals i d’ocells, i l’excepcionalitat dels seus paisatges.

Els impulsors del projecte confien que la dinamització d’aquests deu espais naturals contribuirà a la diversificació de l’activitat social i econòmica i a la creació de més llocs de treball, la potenciació i la generació de noves empreses i serveis especialitzats de restauració, allotjament, guiatge i ornitologia, entre d’altres, i el consum de productes locals. L’any vinent l’associació continuarà treballant per afegir nous ecosistemes al projecte (a Ponent hi ha 14 espais naturals), crear una agenda conjunta d’activitats i millorar la senyalització. /Notícia emesa pel Patronat de Turisme Terres de Lleida

Articles relacionats

Back to top button