superior

abajo

DestinacionsAAVV i TTOOAllotjamentEmpreses

La revisió del programa de l’Imserso està en punt mort

Hotelers i agències de viatges volen incrementar la retribució que perceben dels viatges de l’Imserso i que quedi recollit en un nou model que sigui sostenible per a totes les parts.

El govern es va comprometre a redissenyar el programa, però la contesa electoral i la posterior conformació de govern espanyol l’ha deixat en punt mort. Un cop solucionada aquesta situació política els agents esperen la celebració d’una taula de treball per crear una fórmula diferent a l’actual.

Els agents de viatge ho tenen clar, volen incrementar substancialment la comissió que reben per la venda de cada plaça del programa. Actualment perceben uns 12 € i el seu objectiu és passar a una quantitat que se situï entre els 20 i 25 €. Si els hotels es poden considerar essencials en el model, els agents també es consideren claus en la seva funció d’intermediació.

Per la seva banda, els hotels també es queixen de la retribució. Afirmen que no cobreixen costos i que els fan entrar en pèrdues. Amb els imports actuals, el sector hoteler declara que són ells els que estan subvencionat aquest programa de viatges per a majors. Reclamen que es calculin de manera estricta els costos reals per determinar l’import que han de rebre els allotjaments que participen en aquest programa de turisme social.

No serà fàcil trobar una fórmula que satisfaci a tots els actors. En el seu moment l’Imserso va ser tota una revelació que va permetre combatre la desestacionalització garantint l’activitat en hotels evitant que tanquessin. Ara, després de 35 anys, el sector vol imposar una revisió global del model. Esperen la trucada del Ministeri per a negociar en una taula les noves condicions que reculli el futur plec de l’Imserso.

Articles relacionats

Back to top button