superior

Destinacions

Tarragona formarà part de la ruta turística de l’Europa Antiga de la UNESCO

La ciutat de Tarragona ha estat seleccionada, juntament amb altres vuit ciutats europees, per formar part de la nova ruta turística que la UNESCO i National Geographic impulsen sobre l’Europa Antiga.

Aquest itinerari vol ser una nova forma de mostrar el patrimoni cultural del continent articulat en el format de rutes turístiques. La iniciativa està vinculada a l’any del Patrimoni Cultural Europeu que se celebrarà el 2018 i per això promocionaran quatre itineraris temàtics: Ancient Europe, Royal Europe, Romantic Europe i Underground Europe.

El coordinador del Patrimoni Mundial de la UNESCO, Peter DeBrine, justifica l’elecció de Tarragona pel seu “valor universal excepcional” que permet explicar com el llegat romà ha influït en la forma de vida actual. La iniciativa projectarà el patrimoni romà de Tarragona als mercats internacionals i posicionarà la ciutat com una destinació destacada de turisme cultural. Tarragona rep uns dos milions de turistes anuals, xifra que podria incrementar-se davant s’aquesta nova proposta turística. L’any 2000 va ser declarada ciutat Patrimoni de la Humanitat.

Els altres vuit indrets que treballaran conjuntament amb Tarragona per promocionar-se dins la ruta de l’Europa Antiga són: el Santuari d’Asclepeion d’Epidaure (Grècia), el conjunt arqueològic d’Olímpia (Grècia), Sicília i la Necròpolis de Pantalica (Itàlia), l’àrea arqueològica i la basílica d’Aquileia (Itàlia), la planícia de Stari Grad (Croàcia), la ciutat antiga de Nessèbar (Bulgària), l’aqüeducte romà del Pont del Gard (França) i els monuments romans, la catedral de Sant Pere i l’Església de la Nostra Senyora a Trèveris (Alemanya).

Foto: By Bernard Gagnon (Own work) [GFDL or CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Articles relacionats

Back to top button