superior

Destinacions

Catalunya estrena la missatgeria instantània com a sistema d’informació de les oficines de turisme

El departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat ha presentat aquest estiu un nou servei d’informació turística a través de la missatgeria instantània accessible des d’internet i dispositius mòbils. Els turistes podran preguntar i rebre les respostes en temps real en més de 90 idiomes.

Aquest servei és una eina de conversa per missatgeria instantània centralitzat des de l’oficina de Turisme de la Generalitat ubicada al Palau Robert de Barcelona. L’accés al servei, que funciona com a oficina de turisme virtual, es realitza des del web www.mensaxe.com/otcbarcelona. L’horari d’atenció als turistes per aquesta via és de 10 a 20 hores els dies laborables i de 10 a 14.30 hores els diumenges i festius.

Des del departament d’Empresa afirmen que amb la missatgeria instantània esperen “ampliar el nombre de peticions ateses des de qualsevol lloc del món i amb la comoditat per l’usuari de rebre’n una resposta tan immediata com si visités presencialment alguna de les oficines d’informació turística”. El 2016, les oficines de turisme van atendre, entre peticions presencials i telemàtiques, un total de 435.163 consultes. Quasi el 70% de les consultes van estar relacionades amb el turisme cultural. Altres segments que han despertat l’interès dels visitants a les oficines de turisme han estat el turisme de compres i el turisme de natura.

Origen dels visitants a les oficines de turisme catalanes

Catalunya: 26,84%
Resta d’Espanya:17,02%
França: 12,82%
Gran Bretanya: 8,21%
Alemanya: 5,45%
Holanda: 5,02%
Itàlia: 3,90%
Rússia: 2,90%
Bèlgica: 2,39%
Estats Units: 1,95%

Articles relacionats

Back to top button