superior

Organismes / Política turística

El Turisme Sènior ha generat 22,5 milions d’euros

El programa pilot Turisme Sènior Europa impulsat per la Secretaria d’Estat de Turisme ha tancat el seu primer balanç, d’octubre 2009 a abril d’aquest any, amb 45.000 turistes i 22,5 milions d’euros d’impacte econòmic.

Les administracions públiques, Turespaña i les CCAA participants, Andalusia i les Illes Balears, han invertit 5,2 milions d’euros en el programa, “el que ha generat un superàvit en la Balança per compte corrent de 24,2 milions d’euros”, segons la Secretària d’Estat. “La inversió ha estat àmpliament recuperada, ja que per cada euro s’han ingressat 1,32 euros gràcies a uns majors ingressos en recaptació de la Seguretat Social, imposats de Societats, IRPF i IVA, i a l’estalvi en les prestacions per atur”, afirma l’Administració.

Per a la segona edició del programa que comença a l’octubre de 2010 Catalunya ha tornat a desestimar la seva participació. El conseller de Turisme de la Generalitat de Catalunya va qualificar el Turisme Sènior Europa com “un fracàs en el seu primer any” d’execució amb unes “xifres lamentables”. La Comunitat Valenciana i les Illes Canàries que ja tenen ofertes visibles en la pàgina web promocional www.europeseniortourism.eu s’han sumat a Andalusia i Balears com a noves destinacions. En total s’ofereixen per a 2010-2011 més de 110.000 places.

La despesa dels turistes sènior europeus arribats amb el programa ha estat de 34,02 euros diaris i 280,51 euros de mitjana per viatger. Grecs, polonesos, irlandesos i italians han representat el 75% dels visitants, tot i que també han vingut ciutadans de la República Txeca, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Dinamarca, Holanda, Itàlia, Portugal, Eslovàquia, Hongria i França.

Turisme Sènior Europa és un projecte a nivell internacional destinat a la venda de viatges a Espanya parcialment bonificats per a majors de 55 anys residents en la UE durant les temporades mitja i baixa. Es tracta de paquets d’una o dues setmanes que inclou avió, trasllats, allotjaments, pensió complerta i excursions per una mitjana de 350 euros. El seu objectiu és estimular l’activitat econòmica fora de la temporada estival i afavorir polítiques actives d’ocupació. Entre els beneficis que la Secretària d’Estat de Turisme destaca d’aquest programa està la creació d’ocupació. En set mesos s’han creat o mantingut 690 llocs de treball, el 50% han correspost al sector hoteler i restauració.

Consulta el resum de l’Estudi de rendibilitat i impacte econòmic generat pel programa Turisme Sènior Europa

Back to top button