superior

Estudis-antics

La venda online de bitllets, més econòmica en agències que en les aerolínies

L’estudi de ‘l’Observatori aeri Gebta 2010’ indica que en un 55% dels casos els bitllets aeris comprats a través de les webs de les agències de viatge resulten més econòmics que els adquirits directament en la pàgina de les pròpies aerolínies.

Aquest percentatge puja encara més en favor de les agències, fins al 66%, en els casos que s’adquireixin bitllets d’anada i tornada a través de companyies aèries diferents. Els resultats de l’informe afirma que la reserva al web de l’aerolínia "no és garantia del millor preu" i resulta "més beneficiós" per als clients reservar en les pàgines de les agències, doncs "afavoreixen estalvis importants quan es combinen segments, aspecte que les webs de les companyies aèries no poden fer".

Marcel Forns, director general de Gebta Espanya, recorda que “és clau per a les empreses vetllar per la seva política de viatges”, i que “per a valorar la competitivitat de les agències, l’indicador més fiable és el de les seves tarifes mitjanes". En aquest sentit, destaca que tant el ‘fee’ mig (despesa de gestió que l’agència carrega als seus clients) de les webs com les tarifes mitjanes corresponents al període analitzat han baixat respecte a 2009.

Amb la finalitat "d’identificar el canal més eficient per a adquirir un bitllet aeri", l’estudi s’ha elaborat en funció de les tarifes presentades en webs públiques de 12 companyies aèries i 16 agències de viatge, entre aquestes s’inclouen tant agències amb negoci exclusivament on line (Rumbo, eDreams, lastminute, Atrápalo…) com agències que combinen la venda of line amb venda per internet (Halcon/Ecuador, El Corte Inglés, RACC, Eroski…)

Articles relacionats

Back to top button