superior

DestinacionsEntrevistes

Turisme de Barcelona aposta per un valor segur per liderar una nova etapa en l’organisme

El Consell General del Consorci Turisme de Barcelona ha nomenat Marian Muro com la seva nova directora. L’Ajuntament de Barcelona, ​​la Cambra de Comerç de Barcelona i la Fundació Barcelona Promoció han triat Muro per substituir Joan Torrella que va anunciar la seva marxa després d’any i mig al capdavant del consorci.

Les institucions presents a Turisme de Barcelona han consensuat un perfil amb garanties amb qui va ser directora general de turisme de la Generalitat de Catalunya entre 2011 i 2016. En paraules del primer tinent d’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, es tracta “d’obrir una etapa de compromís amb la col·laboració públic privada.”

Comunicatur ha pogut recollir les primeres impressions de Marian Muro poques hores després de convertir-se en la primera dona que dirigeix ​​Turisme de Barcelona.

Marian Muro, que també té una dilatada carrera professional en el sector privat, ha constatat que com a conseqüència dels canvis que s’estan produint en el sector turístic, amb nous actors, nous interessos, noves necessitats… el consorci està obligat a “redefinir i actualitzar la forma de fer promoció. Turisme de Barcelona ha d’estar al servei de la ciutat, dels ciutadans, del sector privat i de les diferents entitats que componen l’organisme”. Muro vol visualitzar, de forma immediata, un canvi en la forma de fer: “estem davant d’una nova etapa de Turisme de Barcelona. Volem recuperar la seva vocació de servei i estar oberts a estrènyer encara més els llaços entre el sector privat i els agents locals per anar alineats i construir un relat junts”.

Entre els reptes que Muro ha destacat a Comunicatur assenyala el procés de digitalització que vol introduir en el camp de la promoció turística. “Per fer una promoció més eficaç que ens permeti comunicar-nos amb els nostres clients hem de parlar el seu mateix llenguatge”, ha declarat.

També s’ha mostrat convençuda que Barcelona és la porta d’entrada a Catalunya i per això vol “contribuir i treballar en nous imaginaris dins de la ciutat per reduir la densitat turística de determinades zones, que ens permetin posar en valor nous recursos allunyats de l’epicentre turístic de Barcelona”. Recorda que el “46% dels visitants de la capital són repetidors i cal oferir-los alternatives a la ciutat, destinacions properes com el Priorat, Vic, Cardona… que els permetin constatar que Barcelona és molt més!”

En l’àmbit del màrqueting, Marian Muro ha afirmat que és “bàsic conèixer el client i saber a quin públic ens dirigim”. La ciutat ha de tenir clar què visitant vol atreure: “ha de ser un turisme sostenible, respectuós amb la destinació, que acati les seves normes de convivència i gestió. No tot s’hi val”, ha assegurat la nova directora de Turisme de Barcelona.

En la seva conversa amb Comunicatur ha volgut ser clara: “la preservació de la nostra destinació, de la nostra qualitat de vida i els criteris de responsabilitat social són conceptes que han d’estar en el nostre ADN i han d’estar presents en tota la cadena turística, des de la creació del producte fins a la seva promoció, campanyes de màrqueting, etc.”

Per concloure, Marian Muro ha explicat que li agradaria “recuperar aquesta il·lusió i aquest orgull de ciutat que caracteritzava als barcelonins. Amb la unió de tots podem continuar posicionant la nostra ciutat com un referent internacional. Barcelona és una ciutat meravellosa, amb talent, cultura, innovació, amb un estil de vida propi. Hem de recuperar l’orgull de ciutat, teixir grans aliances per situar-nos a la Champions dels grans esdeveniments internacionals”.

Des d’una perspectiva més personal, Muro se sent molt agraïda per la seva elecció com a directora. “Només puc dir que per a mi aquesta oportunitat de treballar per al turisme de la meva ciutat és un regal. Els que em coneixen saben que el turisme ha estat la meva vida i poder contribuir ara al seu desenvolupament i a la seva gestió des d’aquesta posició m’il·lusiona. És cert que ara tinc aquesta sensació de sentit del deure, de responsabilitat que sempre m’acompanya quan emprenc un nou repte, però ho encaro amb vocació de servei i amb ganes de ser útil a Barcelona.” Després de donar-li l’enhorabona respon: “les felicitacions quan me’n vagi i es pugui fer balanç de la feina feta”.

Articles relacionats

Back to top button