Destinacions

El turisme mèdic aporta 10.000 pacients als hospitals de Barcelona

Barcelona es vol posicionar internacionalment com una destinació de referència en turisme mèdic i de salut. Els centres sanitaris d’àmbit privat de la ciutat van rebre 10.000 pacients estrangers, segons dades de Barcelona Centre Mèdic (BCM) que agrupa una vintena de centres.

BCM vol atreure els denominats “turistes sanitaris”, pacients que viatgen a d’altres països per rebre algun tipus de tractament, consulta o intervenció. Els principals turistes mèdics arriben actualment a Barcelona des d’Itàlia , França o el Regne Unit i, cada vegada més de Rússia, Orient Mitjà o els Estats Units.

L’objectiu del Barcelona Centre Mèdic és doblar la xifra de 10.000 en el termini de 5 a 6 anys. Un turista mèdic efectua una despesa, com a mínim, el doble del turista convencional.

Per tal de promoure aquest turisme BCM vol arribar a acords amb diferents centres sanitaris i asseguradores de l’estranger per tal que incloguin les clíniques catalanes entre la seva oferta. Cada vegada serà més comú trobar la ciutat de Barcelona entre les preferències d’aquells que viatgen per qüestions relacionades amb la salut.

Aquesta demanda creixent portarà associat un desenvolupament d’oferta turística complementària. Els camps que tenen expectatives de creixement serien l’atenció no sanitària, les activitats per familiars i acompanyants, o la intermediació en l’organització del viatge. Fins ara, bona part dels turistes mèdics arriben a Catalunya pel seu compte sense la participació d’agents de viatges especialitzats. L’increment d’aquest turisme portarà el concurs d’intermediaris professionals.

Ciutats com Houston o Singapur tenen un alt reconeixement el l’àmbit sanitari. Una de les assignatures pendents de Barcelona per situar-se en primera línia del turisme mèdic internacional és la manca de connexions directes de l’aeroport del Prat de llarg i mitjà radi: Emirats Àrabs, Rússia i Estats Units.

Back to top button