El Maresme aprofitarà la competició Challenge per promoure la marca turística

El Consorci de Promoció Turística del Maresme vol treure rendiment promocional a un esdeveniment esportiu com la Triatló Internacional Challenge. Tot i tractar-se d’una competició de poca repercussió mediàtica i de difícil aprofitament promocional, el Consorci ha dissenyat un seguit d’actuacions orientades a treure tot el suc a aquesta prova de vocació internacional.

Són molts els municipis i destinacions, que com El Maresme, busquen esdeveniments de certa repercussió per aprofitar-los en termes de projecció de marca. Recentment el Tour de França va ser un exemple durant el seu pas per terres catalanes. En aquest cas va quedar clar com únicament les destinacions més consolidades internacionalment van poder treure cert rendiment: Barcelona.

El que sí queda clar és que la comarca del Maresme s’ha abocat amb la Challenge. Aquesta triatló internacional de llarga distància tindrà lloc el 4 d’octubre. Volen que “la marca turística Costa de Barcelona-Maresme es situï en un punt central d’atracció per als esportistes que programen les seves vacances i els seus dies de lleure a l’entorn d’aquelles destinacions que els hi permeten continuar practicant alhora que descansen els seus esports favorits”. La Challenge formaria part d’aquelles proves esportives menors, de difícil encaix i aprofitament turístic, sempre que l’organitzador que la promou –generalment una empresa d’esdeveniments que l’ofereix a l’administració local de torn- no compti prèviament amb els contractes que li garanteixen una difusió en mitjans internacionals.

El Consorci de Promoció Turística del Maresme no ho té fàcil, però la tasca desenvolupada els darrers anys l’avalen (l’organisme ha donat coherència a l’oferta de la marca, aplega tots els municipis de la comarca i compta ara amb la complicitat del sector privat). Probablement sigui un bon exemple per altres marques que desenvolupen accions similars.

Segons informen, per incentivar el descobriment del Maresme entre el públic Challenge, el Consorci de Turisme ha editat una petita guia de butxaca en català, castellà, anglès i francès amb informació turística bàsica i propostes d’activitats per gaudir del Maresme tot l’any. D’altra banda i, conjuntament amb un agència de viatges local, han programat un seguit de paquets turístics per tal d’oferir-los als esportistes i als seus acompanyants. Les propostes inclouen des de visites a cellers i cates de vi dins la DO Alella, passant per conèixer el modernisme del Maresme, fins a la Fundació Palau i Fabre, amb obres de Picasso, entre d’altres.

L’esport és un dels atractius que vol potenciar la marca Costa de Barcelona – Maresme en aquest esforç de diversificació dels productes turístics i d’oferir complementarietat al sol i platja. Calella i Santa Susanna tenen la certificació de Destinació de Turisme Esportiu de Turisme de la Generalitat en les modalitats d’atletisme, running, triatló, futbol, natació, BTT, ciclisme, vela lleugera i esports col•lectius.

El 24 de maig van celebrar el Mig Challenge Costa de Barcelona-Maresme, la mateixa prova però de mitja distància, i que segons un estudi elaborat pel Centre de Recerca Turística de l’Escola Universitària del Maresme (EUM) va tenir un impacte econòmic sobre el territori de 5.806.000 euros. Segons aquest mateix estudi el 86% dels turistes enquestats va trobar la destinació millor del què esperava i el 91% va afirmar que la recomanaria a familiars i amics, bones expectatives doncs.

0 0 0