superior

Destinacions

El segell distintiu ‘Ciutats i Viles amb Caràcter’ i ‘Pobles amb Encant’ segueix creixent

L’Agència Catalana de Turisme ha encarregat a un comitè d’experts format per professionals de diferents àmbits que validin quines ciutats i pobles compleixen amb uns requisits per obtenir la certificació turística de Ciutats i Viles amb Caràcter i la de Pobles amb Encant.

Manresa va acollir l’acte de lliurement dels diplomes que reconeixen 15 municipis: tres Ciutats i Viles amb Caràcter (Manresa, Montblanc i Solsona); i dotze Pobles amb Encant (Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n’Hug, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll). Les ciutats, viles i pobles que aconsegueixen aquesta distinció entren a formar part d’un pla de promoció específic de l’Agència Catalana de Turisme.

Segons detallen a l’Agència la marca Ciutats i Viles amb Caràcter té com a objectiu “posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya i promocionar aquelles ciutats i viles que combinen diferents aspectes (cultura, art, gastronomia, arquitectura, innovació, etc.) per oferir al visitant una experiència completa”. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i viles amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, enogastronòmic, artístico-creatiu o aquell que les defineixi i pel qual vulguin apostar.

Pel que fa a Pobles amb Encant, “entès aquest com un atractiu o bellesa especial que captiva i enamora el visitant”, està adreçada a pobles de menys de 2.500 habitants amb una conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics que contribueixen a aquesta bellesa.

Articles relacionats

Back to top button