superior

abajo

Reportatges

Rússia, fora de l’Organització Mundial del Turisme

“Els nostres estatuts són clars: promoció del turisme per a la pau universal i el respecte als drets humans. Només els membres que compleixin amb això poden ser part de l'OMT”

La sessió extraordinària de l’Assemblea General de l’OMT ha decidit suspendre immediatament la Federació Russa d’aquesta agència especialitzada de les Nacions Unides per la invasió militar d’Ucraïna.

El representant rus va decidir retirar-se del debat abans de produir-se la votació a la seu de l’organisme a Madrid on van acudir un total de 99 països. Més de dues terceres parts dels membres de l’Organització Mundial del Turisme van decidir l’expulsió.

El secretari general de l’OMT, Zurab Pololikashvili, ha manifestat que “els nostres estatuts són clars: promoció del turisme per a la pau universal i respecte als drets humans. Només els membres que compleixin amb això poden ser part de l’OMT”.

A partir d’ara Rússia perd tots els drets a l’organització i no podrà rebre cap servei ni assistència tècnica ni participar a cap reunió ni esdeveniment de l’OMT. Òbviament tampoc no podrà presentar o proposar candidats als òrgans de l’agència. La suspensió de la Federació russa és temporal i pot ser revertida pel mateix òrgan seguint un procediment equivalent a l’aplicat en aquest cas.

Articles relacionats

Back to top button