Marítim

Seatrade Med 2014, a Barcelona

La Capital catalana acollirà l’any que ve la desena edició de la Seatrade Med, el principal congrés del sector de creuers de la Mediterrània. La convenció, de caràcter bianual, tindrà lloc del 16 al 18 de setembre a Fira Gran Via i aplegarà directius, professionals i experts de la industria creuerística de tot el món.

Les darreres edicions han tingut lloc a Gènova (de 1996 a 2004), Nàpols (2006), Venècia (2008), Cannes (2010) i Marsella (2012). Aquesta serà la primera vegada que la Seatrade Med se celebrarà a l’Estat espanyol.

Seatrade Med s’articula al voltant d’un espai expositiu i d’un programa de conferències tècniques sobre l’actualitat del sector. La fira inclou els principals actors de la indústria de creuers: constructors navals, marines, proveïdors d’equipament interior de vaixells, empreses d’oci i entreteniment, proveïdors de tecnologies de la informació, terminals de creuers, ports, entitats de turisme, consignataris, operadors turístics, hotels, aeroports i línies aèries, entre d’altres.

Barcelona, port líder

En volum de creueristes i d’escales, el Port de Barcelona és el primer d’Europa i de la Mediterrània,i el quart port base de tot el món. Aquest any 2013 el Port de Barcelona espera arribar als 2,6 milions de creueristes, que suposaria pràcticament assolir la xifra rècord que es va registrar el 2011.

L’impacte econòmic que va generar el tràfic de creuers per a la ciutat de Barcelona el 2012 es va estimar en més de 232 milions d’euros.

[HOME]

Back to top button