Destinacions

Nous projectes turístics a Ripoll, Collbató i Sort

El Centre d’Acollida Turística de Ripoll tornarà a obrir les portes al públic de la mà d’una iniciativa privada; Collbató inaugura l’Espai Temàtic dels Orgueners per potenciar la difusió de la històrica vinculació del poble amb aquest instrument musical; i el Museu de les Papallones estrena noves instal•lacions al poble de Pujalt, al Pallars Sobirà.

Després que la Generalitat passés la titularitat dels CAT als ajuntaments, el nou projecte de Ripoll reneix de la mà de la Fundació MAP i el Centre d’Educació Ambiental Alt Ter. El CAT se centrarà en tres grans activitats: gastronomia, activitats turístiques i el lloguer de les ‘burricletes’ (bicicletes elèctriques.

L’equipament ha necessitat una inversió inicial de 50.000 euros i també s’està estudiant la possibilitat de convertir-lo en una central de reserves.

Espai dels Orgueners

L’Espai dels Orgueners suposa la realització de la primera fase del futur Centre d’interpretació de l’orgue de Collbató. Aquest municipi té un gran renom en la construcció d’orgues artesanals, amb fusta i amb metall, de sonoritat i qualitat apreciades arreu del món.

S’hi han construït i restaurat més de 150 instruments, entre ells, el de l’Auditorio Alfredo Kraus de Las Palmas de Gran Canaria, el de la catedral d’Alcalá de Henares i el de la basílica de Montserrat, un dels més grans d’Europa, el de la Sagrada Família i el del Palau Güell.

Museu de les Papallones

La nova seu s’ubica en un edifici nou de tres plantes, amb una superfície total de més de 500 m2, que conserva l’estructura exterior d’un paller pirinenc. La primera planta acull una sala d’audiovisual, un espai per a exposicions temporals i tallers escolars, mentre que la segona és destinada al laboratori, biblioteca i al fons científic.

Amb més de 4.000 exemplars exposats, el Museu de les Papallones de Catalunya ofereix visites guiades i visites escolars, tallers d’observació dels insectes i de les papallones i la “Ruta de les Papallones”, que permet descobrir les espècies de la zona.

Back to top button