superior

Empreses

Díaz Ferrán condemnat a cinc anys i mig de presó per buidar el patrimoni de Marsans

L’Audiència Nacional ha declarat culpable dels delictes d’alçament de béns, concurs fraudulent, blanqueig de capitals i integració en banda criminal a Gerardo Díaz Ferrán pel cas Marsans. El condemna a cinc anys i mig de presó i a una multa d’1,2 milions d’euros.

A un dels acusats, Àngel del Cabo, encarregat de liquidar Marsans de forma anòmala per evitar pagar els creditors, el tribunal l’ha condemnat a 5 anys de presó i a una multa també d’1,2 milions d’euros. Els altres nou acusats han estat condemnats a penes que oscil·len entre l’any i els dos anys i mig de presó.

L’expresident de Marsans es va declarar culpable en el judici en el mes de juliol  i se li ha aplicat l’atenuant de confessió. Va pactar i acceptar la condemna després d’arribar a un acord amb la fiscalia.

Tant De Cabo com Díaz Ferrán han d’indemnitzar solidàriament amb 450.000 euros a Meliá, Iberojet, AC Hotels i Pullmantur pels prejudicis causats. La fallida de Marsans es va produir al 2010 i va deixar un deute de 270 milions d’euros.

A Díaz Ferrán, expresident de la CEOE, ja l’havien condemnat a dos anys i dos mesos de presó per frau en la compra d’Aerolíneas Argentinas.

Articles relacionats

Back to top button