superior

TT.OO. AA.VV.

Ucave contra les agències ‘miracle’

La Unió Catalana d’Agències de Viatges Emissores (Ucave) ha alertat del risc que corren els grups ja consolidats que s’uneixen amb companyies ‘miracle’, que es presenten amb perspectives molt optimistes i ofereixen suposades facilitats per a l’obertura d’un negoci associat, en referència directa a Viatges Outlet.

Jordi Alcaraz, un jove de Sabadell de 17 anys, saltava als mitjans de comunicació fa un any, assegurant que podia oferir viatges més barats que les agències tradicionals buscant a Internet. Amb la idea de l’agència que organitza viatges a preu de saldo va crear Viatges Outlet. Va rebre més d’un centenar de peticions per a fer franquícies i va arribar a tenir una xarxa de 60 agències. Ara, diferents socis i la pròpia Ucave qüestionen el seu model.

En un comunicat, l’associació Ucave ha ressaltat que aquest tipus de grups solen incomplir els seus contractes, el que "danya la imatge del sector". Un exemple és Viatges Outlet, un grup associatiu que oferia, sota el paraigua de Cybas, viatges a meitat de preu "perquè no s’utilitzen intermediaris", segons assegurava el seu fundador, Jordi Alcaraz.

El propietari de Duty Free Viatges, Jordi Moro, ha denunciat públicament aquest grup, adduint que "es paguen molts diners per formar part del grup, i després incompleixen gairebé tots els punts del contracte". Moro ha assenyalat que l’assessorament, la creació d’un portal de vendes en línia i la formació són alguns dels punts falsos que "units al mal tracte rebut, va provocar la desconfiança de molts agents de viatges que havien dipositat la seva confiança i la seva il•lusió".

Back to top button