superior

Destinacions

L’activitat turística a Barcelona es recupera el segon trimestre

Els turistes a la ciutat de Barcelona van créixer el 4,68% els mesos d’abril, maig i juny. Aquesta recuperació contrasta amb el descens pronunciat que va patir el primer trimestre (-18,48%). Les pernoctacions també van tenir un comportament positiu (+2,16%) segons ha informat Turisme de Barcelona.

El president del consorci Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha declarat que “la primavera ha marcat un punt d’inflexió” remuntant des del 18% negatiu fins al 4,68% positiu. “Ens vam espantar molt “,-referint-se a les dades turístiques del primer trimestre- i “tots hem fet els deures amb campanyes agressives que han donat resultats”. Amb aquesta declaració Gaspart ha defensat les rebaixes de preus que ha realitzat el sector hoteler.

Les fortes promocions realitzades durant la primera part de l’any han donat resultats, diu Gaspart. A més, ha confirmat que la ciutat te garantida la celebració dels congressos anuals d’ABTA (l’associació d’agències de viatges britànica) fins el 2010, el Mobile World Congress fins el 2012 i el EBTM fins el 2013.

El consorci de promoció ha presentat també l’informe del European Cities Visitors 2008-2009 amb dades comparatives sobre 100 ciutats europees. Barcelona és la segona ciutat més visitada pels francesos, la tercera opció dels italians i la quarta pels britànics. La capital catalana es troba a l’alçada de destinacions turístiques urbanes del nivell de Londres i París.

Per últim, els responsables de la promoció turística de la ciutat han completat la seva presentació de l’estat del turisme a Barcelona amb una enquesta realitzada als ciutadans sobre la percepció que tenen del turisme. Segons l’enquesta, el 93,5% dels barcelonins considera el turisme “més aviat favorable” per a la capital catalana, contra un 5,3% que considerà que no és favorable. El percentatge que troba positiu el turisme és superior al del curs anterior que es va situar en el 91,8%.

Back to top button