Fires i Congressos

Preparats per passar la prova de foc del MWC

Barcelona està a l’espera de l’edició més crítica del Mobile World Congress (MWC) que se celebrarà la setmana que ve. Estan en joc 470 milions d’euros d’impacte econòmic a la ciutat i el seu entorn que podrien esfumar-se en futures edicions.

Els organitzadors del certamen no volen inestabilitats i el desenvolupament d’aquesta edició serà crucial. Els visitants nord-americans i asiàtics són molt sensibles i per això l’organitzador del MWC ja ha advertit d’un possible canvi si no es garanteix “seguretat i estabilitat política”.

El recinte de Gran Via de Fira de Barcelona acull 2.300 expositors i s’espera l’assistència de 110.000 visitants professionals de la indústria mundial de la telefonia mòbil. Les reserves dels allotjaments per al Mobile és realitzen amb mesos d’antelació i els previsions per aquest 2018 semblen positives.

Com és habitual, durant els dies de fira, els hotels d’alguns districtes cèntrics marquen els màxims preus, entre 450 i 500 euros. A Barcelona han crescut un 10% els preus respecte a l’any passat i se situa de mitjana en uns 160 euros, segons alguns comparadors d’hotels. Per contra, els municipis confrontants a la capital catalana ofereixen preus d’entre els 100 i els 120 euros.

Per la seva banda, els apartaments turístics de Barcelona esperen una ocupació del 100% del 26 de febrer a l’1 de març, dies del MWC. Airbnb que gestiona la principal oferta de pisos ha informat que allotjarà fins a 45.000 assistents el que suposa una xifra rècord per a la plataforma. Calcula que aquests clients que s’allotgen provocaran un impacte econòmic d’uns 40 milions d’euros. El preu mig d’una nit en un allotjament d’Airbnb estaria en els 66 euros, segons afirmen els seus responsables.

Barcelona compta amb un posicionament internacional excel·lent en el segment MICE. En el World Travel Awards va ser distingida com la millor destinació de reunions i conferències del 2017 i recentment, segons l’informe d’American Express Meetings&Events, la ciutat ha estat la segona destinació més sol·licitada en l’organització de congressos i turisme MICE.

Articles relacionats

Back to top button