superior

Estudis

Futur crític per a les estacions d’esquí

L'emergència climàtica acosta la indústria de la neu a la desaparició

El canvi climàtic amenaça el 100% de les estacions d’esquí de la península i el 90% de les dels Pirineus (que inclouen les del vessant francès) A Europa només sobreviuran la meitat de les estacions d’esquí.

Un estudi de Nature Climate Change és implacable després d’analitzar més de 2.200 estacions de 28 països que sumen uns 1.000 quilòmetres de pistes.

L’estudi assenyala que si el planeta arriba als 2° d’escalfament -segons indiquen les previsions- es quedaran sense neu totes les pistes espanyoles, però a més serà molt difícil que la fabriquin amb canons, perquè això només serà possible a alguns països com els nòrdics o més orientals com Turquia.

Per realitzar l’estudi han tingut en compte les dades d’augment de temperatura de tres dècades i els efectes que ha tingut sobre les precipitacions i la producció de neu.

És urgent buscar alternatives econòmiques a les zones dependents de la neu

Europa compta amb més de la meitat del mercat mundial del turisme de neu amb gairebé la meitat de les estacions d’esquí de tot el món. Amb una pujada de 2°, la meitat de les estacions europees desapareixeran i si l’increment de temperatura és de 4° pràcticament la totalitat (98%) deixaran d’existir.

Els impulsors de l’estudi volen conscienciar els governs d’aquest futur tan negatiu perquè busquin alternatives econòmiques a les zones més dependents de la indústria de l’esquí i la neu.

Articles relacionats

Back to top button