superior

Estudis

L’impacte econòmic del turisme a la Destinació Barcelona va ser de 12.418 milions d’euros el 2023

Això representa un creixement del 21% respecte l’any anterior i l’han generat prop de 26 milions de turistes

L’Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió –integrat per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament, la Cambra de Comerç i el consorci Turisme de Barcelona– ha donat a conèixer l’estimació de les dades turístiques del 2023 de la Destinació Barcelona, que engloba ciutat i comarques. Les resumim a continuació:

• 26 milions de turistes, entenent com a tals les persones no residents (+12,3% respecte l’any anterior).
• D’aquests, 10,3 milions es van allotjar a Barcelona regió (+7,1%).
• 99 milions de pernoctacions (en qualsevol de les tipologies, incloent els allotjaments no turístics, com ara les cases de familiars i amics).
• D’aquestes, 37,7 milions corresponen a Barcelona regió (+2,4%).
• Impacte econòmic directe total: 12.418 milions d’euros (21% més que el 2022 i més del triple que el 2021).
Aquesta xifra inclou la despesa en allotjament i la despesa durant l’estada (àpats, entreteniment, compres, transport intern, etc.).
• L’impacte econòmic a les comarques de Barcelona va arribar als 2.274 milions d’euros (+5,8%).

Aquestes dades del turisme a la Destinació Barcelona de l’any 2023 compleixen les previsions i el seu impacte econòmic directe certifica la importància del sector.
Per a la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, “les dades mostren el pes que té el turisme dins l’economia de la província i la importància de cuidar-lo, per ser un sector estratègic en creixement”.

La Diputació fa temps que procura que els turistes que arriben a Barcelona ciutat  descobreixin les possibilitats que ofereixen les diferents comarques de la província i es posa l’accent en l’equilibri necessari. En aquest sentit, Garrido va recordar que “treballem per promoure a la província de Barcelona un turisme sostenible que garanteixi l’equilibri entre el creixement econòmic local que mostren aquestes dades i la protecció dels recursos naturals i culturals, fent de la Destinació Barcelona un referent de turisme sostenible i respectuós amb l’entorn des del punt de vista mediambiental, però també sociocultural i econòmic”.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button