superior

Fires i Congressos

B-Travel proposa redescobrir la gastronomia de quilòmetre zero

Els productes de proximitat, protagonistes de la zona B-Delicious Fest

B-Travel, el saló de turisme de Fira de Barcelona, oferirà als seus visitants la possibilitat de viatjar a través del sentit del gust al seu espai de restauració, el renovat B-Delicious Fest, que aquest any aposta per concedir més protagonisme als productes de proximitat. Del 15 al 17 de març, al palau 8 del recinte de Montjuïc, es podran degustar 28 “platillus” en un viatge gastronòmic amb la sostenibilitat com a gran protagonista.

La restauració és una de les grans motivacions que els viatgers tenen en compte a l’hora de decidir la seva destinació de vacances o la seva escapada de cap de setmana.

Per això, B-Delicious Fest renova la seva oferta per ser un dels atractius de B-Travel. Amb la producció de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), l’espai comptarà amb un total de catorze estands que donaran a conèixer la rica i variada oferta del nostre entorn més proper i d’algunes destinacions internacionals.

Així, amb l’objectiu de redescobrir les millors especialitats de la cuina de proximitat i de temporada, els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat tindran un protagonisme especial amb les propostes tècniques del Bitxo GastroExperiences de Sant Feliu de Llobregat, el Gremi d’Hostaleria i Turisme del Baix Llobregat Centre Nord o Gran Mercat Hotel Alfa, que han preparat una oferta amb Carxofa del Prat i Pota Blava, el primer pollastre a tenir Indicació Geogràfica Protegida (IGP) d’Espanya. Així mateix, un dels referents de la cuina asturiana, KChopo del Prat, oferirà la seva especialitat: el cachopo, elegit com el millor de Catalunya els anys 2022 i 2023.

A més, els visitants podran tastar especialitats orientals, de la mà d’Osaka Barcelona, argentines, ofertes pel Brot, i mexicanes, de Don Chingón, dos restaurants de reconegut prestigi de L’Hospitalet.

Xefs i showcookings
En aquest espai, els visitants també tindran l’oportunitat d’aprendre noves tècniques a diversos showcookings realitzats per grans noms de la gastronomia actual, i participar en tasts de vi de Denominació d’Origen o de cerveses artesanes, tallers, demostracions i presentacions, entre d’altres activitats.

En aquest sentit, B-Delicious Fest donarà visibilitat a dones xefs com Eva Hausmann, estilista gastronòmica i autora de diversos llibres, i Susana Aragón, cuinera emblema del Slow Food, així com a periodistes i escriptors gastronòmics com Mònica Escudero, periodista especialitzada en gastronomia i coordinadora del portal El Comidista, entre d’altres.

L’espai de restauració de B-Travel serà també l’escenari on es presenti la quarta edició dels Premis Josep Lladonosa, concurs gastronòmic de referència adreçat als alumnes de les escoles
d’hostaleria i turisme de Catalunya. També hi haurà espai per a la música més actual amb l’actuació de diversos DJs.

L’entitat que produeix l’espai B-Delicious Fest, l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), té una dilatada experiència en l’organització de fires i mostres gastronòmiques on els productes de proximitat i l’slow food són els grans protagonistes.

En la seva convocatòria del 2024, B-Travel comptarà amb una àmplia mostra de destinacions nacionals i internacionals en una edició que donarà el tret de sortida a la campanya turística d’aquest any, que marca la celebració de la Setmana Santa.

Articles relacionats

Back to top button