superior

Fires i Congressos

Barcelona tindrà saló de turisme també a la nit

B-Travel, el saló de turisme de Barcelona, que reunirà del 15 a 17 d’abril al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona totes les comunitats autònomes i prop de 50 països i regions del món obrirà també a les nits amb propostes gastronòmiques dirigides a la ciutadania. Aquesta iniciativa s’emmarca en el nou concepte de proposar activitats per viure el turisme d’experiències dins el saló.

B-Travel  s’estrena amb propostes lúdiques i noves zones d’ambientació més experiencial per ajudar el visitant a inspirar-se a l’hora de triar el seu proper viatge. A més de les més de 60 activitats organitzades, l’espai gastronòmic oferirà degustacions del millor de la cuina mundial tant de dia com de nit. Durant l’acte de presentació del saló, el seu nou president, Jordi Clos, també president del Gremi d’Hotels de Barcelona, ha explicat que “l’objectiu del saló no és perquè els visitants busquin un viatge sinó una experiència”. En aquest sentit ha afirmat que “Catalunya ja pot parlar en serio del turisme de luxe. Hi ha una capacitat per espais únics i diferents que poden formar part d’una experiència especial”

Visitar la propera edició de B-Travel, que l’any passat va prendre el relleu al Saló Internacional del Turisme a Catalunya, serà un viatge d’emocions per tot el món. Prop de 200 expositors presentaran la seva oferta de turisme d’experiències que el saló engloba en cinc grans àmbits: B-Happy (viatges en família, escapades de wellness, etc); B-Culture (propostes relacionades amb l’art, la història i la cultura); B-Special (amb l’oferta de turisme de compres, experiències úniques i de nou luxe); B-Adventure (turisme esportiu, rural, nàutic, etc.); i B-Delicious (rutes eno-gastronòmiques).

Pel que fa a les destinacions nacionals i de proximitat, hi estaran presents totes les comunitats autònomes sumant-se enguany Astúries, La Rioja i Castella-la Manxa. A nivell internacional, destaquen els països asiàtics, com Tailàndia -que participa per primera vegada- la Xina, Cambodja o l’Índia; procedents d’Europa (regions de França, Croàcia, Itàlia, Portugal, Alemanya, Polònia i zones àrtiques), Llatinoamèrica (República Dominicana, Argentina, Cuba o el Perú), del Pròxim Orient com Israel, nord d’Àfrica com el Marroc o Tunísia i de l’Àfrica sub-sahariana.

Així mateix, participen més de 60 agències de viatges especialitzades en rutes i experiències arreu del planeta; les principals navilieres i agències de creuers com Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Viajes El Corte Inglés, Pullmantur Cruceros o Grimaldi Lines; importants companyies de transport (Renfe, Air Xina, Singapur Airlines o Aeroflot) i empreses que ofereixen serveis turístics com Open Camp, el primer parc d’experiències esportives situat a Barcelona.

Viatge gastronòmic de dia i de nit

La zona gastronòmica B-Delicious tindrà especial protagonisme. A més de mostrar els principals atractius de la cuina catalana amb motiu de la distinció de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016, aquest any s’obrirà al món amb degustacions dels cinc continents.

A més d’assaborir tapes a un euro, aquest espai acollirà diferents activitats com tastos, demostracions a càrrec de xefs, arrossades solidàries en benefici del Banc dels Aliments i una exposició de fotografies de viatges d’Instagramers, entre d’altres. També com a novetat obrirà a la nit, divendres i dissabte, 15 i 16 d’abril.

Activitats més experiencials

Amb l’objectiu d’aterrar in situ el canvi conceptual del saló i que el públic visqui intensament el seu viatge des del moment que hi accedeixi, aquest any s’han organitzat més de 60 activitats, moltes de les quals es concentraran a la B-Travel Experiencie Area, escenari central amb demostracions de cultura tradicional de diferents països com espectacles de danses àrabs, de Tahití o l’Índia, actuacions de màgia, etc. També s’instal·larà un photocall per fer-se fotos viatgeres i compartir-les a les xarxes socials.

Una altra novetat serà el B-Travel Passport. Els visitants podran participar en una gimcana d’experiències per diferents estands i entrar en un sorteig de més de 30 premis com estades en hotels i fins i tot viatges nacionals i internacionals com a Bangkok, Zanzíbar, el Carib, Illes Feroe, Andalusia, Balears, Astúries o Saragossa.

Així mateix, el primer divendres del saló, 15 abril, el públic trobarà promocions especials de fins a un 20% de descompte en el marc de la primera edició del B-lack Friday. Es tracta d’una iniciativa per dinamitzar les vendes dins de la fira i atreure al públic interessat en les ofertes d’última hora.

A més d’aquestes propostes, el saló comptarà enguany amb noves zones d’ambientació. L’entrada, per exemple, estarà inspirada en un aeroport i tindrà un túnel sensorial on es projectaran imatges d’experiències viatgeres amb olors i sons que transportaran el públic a llocs únics. Alguns estands, espais d’exposició i l’àrea de gastronomia també tindran un look especial, amb detalls que faran referència a diferents països i cultures del món.

Jornades professionals

En l’àmbit professional, s’organitzarà un programa de conferències per analitzar les últimes tendències d’un sector crucial per a l’economia que, segons el Consell Mundial de Viatges i Turisme, va generar gairebé un milió de llocs de treball directes a Espanya. Hi haurà una jornada dedicada a les oportunitats que s’obren amb el turisme d’experiències i sessions específiques sobre ecoturisme, turisme rural, jove, industrial i sobre la incorporació de la tecnologia al sector.

Hi participaran representants d’institucions com Marian Muro, directora de Turisme de Catalunya; Jordi William Carnes, director de Barcelona Turisme; o Martí Sarrate, president de l’associació d’agències de viatges (ACAVe), així com experts i representants d’empreses com Josep M. Bagudà, del Grup Serhs; Joan Fontserè, del Circuit de Catalunya; Michael Goldenberg, de Value Retail (La Roca Village); Javier Torrescana, de Barcelona Special Traveller; i Paco Medina, d’Open Camp, entre d’altres.

Articles relacionats

Back to top button