superior

DestinacionsEstudis

El turisme sostenible, el màrqueting i la cultura, claus en l’estratègia turística de la Diputació de Barcelona per 2019

L’estratègia de Màrqueting Turístic de la Destinació Barcelona va ser un dels temes principals en la 7a jornada del Cercle de Turisme, que enguany s’ha celebrat a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

Com és habitual, la jornada va comptar amb la presentació dels resultats 2018 de l’Oficina de Promoció Turística de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona i la presentació del pla d’accions 2019, ambdues a càrrec d’Anna M. Sánchez, cap de l’Oficina. La idea és que sigui un any on l’impuls al turisme sostenible sigui una prioritat, al igual que la cultura, ja que l’Agència Catalana de Turisme ha decidit continuar amb l’any de la cultura durant 2019. I dins d’aquest segment, el turisme per a gent curiosa serà el tema principal. (Veure notícia a Comunicatur). El 2019 es reduiran una mica les accions per centrar-se en algunes més importants i de més pes. Les accions s’orientaran principalment al grup dels millenials.

Però l’estratègia principal serà la de màrqueting. És preveu fer un estudi de màrqueting turístic de la destinació Barcelona, per unificar estratègies amb la ciutat de Barcelona. Per això Ángel Díaz, president d’Advanced Leisure Services, va fer la seva presentació de l’Estratègia de Màrqueting Turístic de la Destinació Barcelona.

La jornada també va afrontar el tema de La importància de les marques, on Antonio Monerris, responsable de Brainventures va desgranar tot un seguit d’exemples de marques exitoses i la necessària diferenciació.

Desprès van tenir lloc diferents taules rodones:

Com expliquem les comarques de Barcelona a la web i les xarxes socials? Bones pràctiques que creen destinació i comunitat
– Olga Madrid, responsable de web i xarxes de la Gerència de Serveis de Turisme de la DIBA
– Esther Casas, community Bcnmoltmes Playbrand
– Imma Jubert, comunicació i protocol Anoia Turisme
– Carlota Creus, directora de màrqueting i comunicació del celler Abadal

Experiències en accions de promoció
– Marta Ruiz, tècnica de l’ajuntament de Mataró
– Xavier Fèlix, director comercial de Montanyà Hotel & Lodge
– Mireia Borrell, responsable d’enoturisme del celler Gramona
– Imma Espel, directora de turisme de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà
– Joan Anglí, gerent de Termes Victòria

Millennials, cap a un client més digitalitzat
– Clara Soler, consultora en màrqueting digital

Casaments, una oportunitat turística per a les comarques de Barcelona?
– Susana García, responsable de turisme d’esdeveniments i reunions de l’Oficina de Promoció Turística
– Miquel Rodríguez, assessor de Wedding Media International

Revisem la reputació de la destinació. Estudi 2018
– Rafael González, soci director de Vivential Value

Fem-ho diferent: Turisme per gent curiosa
– Anna M. Sánchez, cap de l’Oficina de Promoció Turística
– Josep Jové, director general del celler Albet i Noya
– Daniel Gutiérrez, responsable de comunicació i turisme de l’ajuntament d’Hostalets de Pierola
– Ton Lloret, conservador del Museu Molí Paperer de Capellades

El vídeo complert de la jornada es pot visualitzar al web de la Diputació de Barcelona, on també estan penjades les diferents presentacions (Power Points) de les ponències portades a terme.

El Cercle de Turisme, la millor promoció col·lectiva

El Cercle de Turisme es la millor eina de promoció que ofereix la Diputació de Barcelona als seus integrants. És un entorn de treball cooperatiu públic-privat que persegueix l’objectiu d’impulsar la participació de les empreses del sector turístic en la promoció dels seus productes i les seves destinacions.
El Cercle posa en servei un sistema de relació i gestió en el que tots els seus membres comparteixen informació d’interès pel sector, facilita la seva relació i la participació en la promoció turística de la província de Barcelona. Permet a les empreses turístiques implicar-se d’una manera molt més activa; rebent per una banda, informació, i per l’altra, aportant o recollint idees i propostes d’accions de promoció, de manera que, els ens públics i privats que en formen part les puguin posar en pràctica.

Vull tenir tota la informació sobre el Cercle de Turisme

Articles relacionats

Back to top button